Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Гіпертонія - В основному страждають на цю хворобу люди середнього і старшого віку, у яких розвиток захворювання проходить кількома етапами...

0202 3

На початку недуга носить періодичний характер: з’являється після фізичного навантаження, у стресових ситуаціях. Люди скаржаться на головний біль, слабкість, швидку втомлюваність, шум у вухах, пульсацію судин у скронях, тяжкість у голові; нерідко бувають припливи. Потім з’являється нечутливість пальців, людину морозить. Артеріальний тиск у таких випадках підвищується лише тимчасово, залежно від певних причин. Наприклад, людина відпочила, заспокоїлась, тиск став нормальний.

З часом, по мірі розвитку склеротичних змін в судинах, артеріальний тиск підвищується, і це носить вже не тимчасовий, а постійний характер. На даному етапі виникає запаморочення, головний біль, тяжкість. Далі з’являються ознаки недостатньої функції окремих органів, які уражені склерозом. Страждають усі органи, але порушення спострігаються нерівномірно і неодночасно. Найгірше, що найперше страждає серце, головний мозок і нирки. Коли більше уражене серце, хворі скаржаться на періодичний біль в області серця, а виникає він внаслідок спазмування коронарних судин та ішемії міокарда, через що виникає задуха. Коли уражаються судини головного мозку, виникає раптовий головний біль, буває навіть з нудотою, блюванням, тимчасовим послабленням зору, іноді з парезами кішківника. За переважного ураження нирок, якщо не лікувати, з часом розвивається ниркова недостатність. Але дуже рідко буває, коли за захворювання на гіпертонію страждає якийсь один орган. Частіше бувають змішані форми ураження, коли уражаються усі органи, але у різній мірі. Залежно від найбільше ураженого органу розрізняють серцеву, мозкову і ниркову гіпертонії.

Лікування гіпертонічної хвороби полягає у відновленні нормальної коркової регуляції артеріального тиску за рахунок забезпечення нормального способу життя і призначення відповідних ліків. Необхідно усунути всі фактори, які травмують нервову систему, налагодити режим сна. Якщо людина не може заснути і нормально відпочити, вона повинна знайти причину і усунути її. Можна також застосовувати заспокійливі препарати: валеріану та ін. Але не усунувши причину, з часом для заспокоєння нервової системи та покращення сну людина буде шукати більш сильні засоби, які не дадуть бажаного результату, а можуть призвести до серйозного порушення нервової системи.. Користуватися можна лише відволікаючими засобами. Наприклад, прикладати гірчичники до потилиці або литок. Ефективні також ніжні ванночки, гірудотерапія (лікування п’явками), а в стародавні часи робили навіть кровопускання. Але певний період за різкого підвищеного тиску — гіпертонічного кризу — обов’язково потрібен постільний режим. У дієті хворого необхідно обмежити вживання продуктів, багатих на холестерин: жирне м’ясо, яйця, мозок, вершкове масло. Заборонені гострі, солоні продукти, соуси, м’ясні навари. Обмежити вживання повареної солі і рідини. Категорично заборонити вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління.

У народній медицині пропонують застосовувати для лікування гіпертонічної хвороби трави, суміші трав, які понижують тиск, очищають організм від шлаків і солі та заспокоюють нервову систему.

У “Зеленій планеті Земної” лікарі зажди шукають причину захворювання і намагаються вплинути саме на неї. Якщо це хворі нирки, то обов’язково даємо НЕФРОЛІК та інші фітокомпозиції, які допоможуть налагодити саме роботу нирок. Окрім того, шукаємо причину захворювання нирок. Якщо застій у нирках внаслідок опущення, то необхідно підняти шлунок ГАСТРОТОНОМ та нормалізувати збільшену печінку, аби вона стала на своє місце, ГЕПАХОЛОМ. Тільки завдяки цьому нирки зможуть зайняти своє положення і будуть нормально виводити надмірну кільість рідини і шкідливі речовини з організму. Також за підвищеного тиску можуть бути уражені артерії, які постачають кров до нирок. Внаслідок цього нирки не можуть ефективно виводити рідину і шкідливі речовини.

Якщо гіпертонія викликана склерозом судин, даємо СКЛЕРОЗАН, СУДИННИК та інші фітозасоби.

Для заспокоєння нервової системи в “Зеленій планеті” є такі ліки, як НЕВРОЗАН і ВАЛЕБРО.

Для покращення роботи серця, за його порушень пропонують НОРМОПУЛЬС для нормалізації ритму серця, за миготливої аритмії та екстрасистол. У разі підвищеного серцебиття (тахікардії) пропонуємо КАРДІАК. Для лікування стенокардії — СТЕНОКАРД, для покращення стану серцевого м’язу — МІОКАРДИН.

До всього цього хворим на гіпертонію даємо ГІПЕРТАН. За рахунок того, що усуваємо причину, нормалізуєм кров’яний тиск, лікуємо незапущену гіпертонію 1 та 2 ступенів.

Крім всього цього не забуваємо про дієту та спосіб життя.

Кривой Рог, ул. Косиора, 63 (ост. ул. Буденого)

мобильные - 068-826-58-53, 050-142-03-80

 

Юлия ЛАПОЧКИНА,

специально для сайта

Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!