1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Як повідомляє в Кривому Розі «АТ «Криворізький залізорудний комбінат», з 19.07.2022 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р. № 2352-IX. Вказаний законодавчий акт, задовго до його публікації став предметом активного обговорення та дебатів

240722 9 min

В АТ «Кривбасзалізрудком» з метою організації виконання вказаного вище закону було видано Наказ «Про заходи на забезпечення виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» №2352-IX» № 2475 від 19.07.2022 року., повідомив директор з персоналу Дмитро Дячук.

Відповідно до вказаного наказу з 19.07.2022 призупинено нарахування та виплату середнього заробітку за працівниками, що проходять військову службу або вступили до лав територіальної оборони.

Середній заробіток, що зберігався підприємством за вказаною категорією працівників по 18.07.2022, буде виплачений у звичайному режимі.

Також з 19 липня набули чинності зміни щодо обрахування стажу, що дає право на щорічні відпустки, а тривалість щорічної основної відпустки обмежено 24 календарними днями.

Враховуючи викладене – добровільне медичне страхування, фінансування якого здійснювалося в тому числі за рахунок сум середнього заробітку, що зберігався за працівниками, тепер перераховуватися не може. Тому усім працівникам, яким не зберігатиметься середній заробіток, треба прийняти рішення про їх бажання та спосіб фінансування медичного страхування.

Зараз на підприємстві опрацьовують можливість для тих, хто бажає продовжувати сплачувати страхові внески, продовжувати здійснювати ці перерахунки силами підприємства за рахунок майбутніх сум компенсацій невикористаних відпусток працівників. Якщо така можливість буде віднайдена, будь-які перерахування будуть здійснюватися виключно на підставі письмової згоди працівників.

Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!