1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Днями Президент підписав закон, що регулює отримання статусу безробітного та виплату відповідної допомоги, повідомляє Весь Кривий Ріг з посиланням на офіційні джерела

120522 12 min

Як на час воєнного стану та 180 днів після його скасування це буде працювати?

Статус безробітного та нарахування допомоги починається з 1го дня реєстрації.

Допомога по безробіттю не може перевищувати 9 750 грн.

Отримати виплату можна дистанційно, якщо не рідше ніж 1 раз на 30 днів підтверджувати намір перебувати у статусі безробітного. За недотримання зазначеного терміну без поважних причин припиняється реєстрація безробітного.

Виплата внутрішньо переміщеним особам нараховується у мінімальному розмірі (наразі 1000 грн) не більше 180 днів, після збору трудової інформації розмір та тривалість допомоги переглядається.

Якщо особа перебуває за кордом більше 30 днів, виплата допомоги по безробіттю припиняється.

Одноразова допомога по безробіттю для організації підприємницької діяльності виплачується у розмірі, який визначає Уряд. Для безробітних, які отримали таку допомогу та створили юридичні особи або зареєструвалися як ФОП, надається супроводження та консультування протягом 2-х років.

ФОП можуть отримувати допомогу по частковому безробіттю.

ВПО та ті, хто залишився в межах проведення бойових дій, і не мають можливості продовжити трудові відносини, мають право їх припинити в односторонньому порядку, подавши заяву до Центру зайнятості.

Видача та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства здійснюється за рішенням Центру зайнятості за заявою роботодавця. А громадянам росії та білорусі - за погодженням із регіональними органами СБУ.

Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Робота та Вакансії Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!