1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 працівники у сфері господарської діяльності з продажу окремих непродовольчих товарів, надання побутових послуг, відпочинку і розваг, ресторанного господарства у «червоній» зоні карантинного періоду, до якої входить і Кривий Ріг, зобов’язані отримати певний допуск до роботи

181121 3 min

Це або сертифікат про вакцинацію, або негативний ПЛР-тест чи експрес-тест на антиген, проведений не пізніше ніж за 72 години до відвідування місця роботи, або документ про одужання.

Виключенням є в Кривому Розі особи, які мають абсолютні протипоказання до проведення такого щеплення та надали відповідний медичний висновок.

Другий і третій варіанти мало прийнятні, так як це стосується значних фінансових витрат працівника. І коли працівник не перехворів, то залишається єдиний вихід – вакцинуватися.

Однак як бути, коли працівник відмовляється вакцинуватися чи проводити тестування?

У кожному окремому випадку законність відсторонення від роботи необхідно розглядати індивідуально.

Але ми можемо запропонувати роботодавцям відпрацювати певний механізм стосовно самої процедури відсторонення працівника, щоб не мати проблем з трудовим законодавством.

А ще - якщо керівник не відсторонює таких працівників від роботи, то він підлягає адміністративному стягненню у вигляді штрафу до 170 тис. грн.

Керівник об’єкта бізнесу, найперше, має попередити працівників про відсторонення від роботи, провести відповідну роз’яснювальну бесіду з колективом.

Потім видати наказ про відсторонення робітників, які відмовилися виконувати карантинні вимоги, із зазначенням причин, що зумовили видання цього наказу, та строку усунення цих причин.

Якщо працівник не погоджується підписати цей наказ, складається комісійний акт про відмову.

Зарплата за відстороненими працівниками не зберігається, про це теж треба зазначити у наказі!

Допомоги по тимчасовій втраті працездатності не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від вакцинації проти COVID-19.

Виплати не здійснюються, тому що в період відсторонення від роботи з припиненням виплати заробітної плати відсутній факт втрати заробітку через хворобу або травму.

Допуск працівника до роботи, також, треба оформити наказом із прикріпленням до нього копій документів, якими підтверджено вакцинування або негативні результати тестування.

Також читайте -

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 Юрий 24.11.2021, 20:06
Будь-який примус співробітника до експериментального медичного втручання буде прямо порушувати:
- Конституцію України:Статтю 28
- Кримінальний кодекс України: Статтю 115 частину 2, Статтю 120 частину 1, Статтю 142 частину 1, Статтю 356, Статтю 364 частину 1
- Загальну декларацію прав людини: Статтю 29, частина 2
- Нюрнберзький кодекс 1947 року: Статтю 1, Статтю 8, Статтю 9
- Гельсінську декларацію Всесвітньої медичної асоціації "Етичні принципи медичних досліджень за участю людини у якості об'єкта дослідження": Пункт 16
- Європейську хартію прав пацієнта: Пункт 4, Пункт 5, Пункт 9
- Закон України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні»: Статтю 6
Будь-який тиск буде сприйнято як протиправна дія з примусу до участі в небезпечному медичному експерименті і буде розцінено, як замах на життя і здоров'я.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!