1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

В Чернівецькій області, повідомляє Весь Кривий Ріг, місцеві мешканці «допомагають» чоловікам призовного віку покинути межі країни але з таким заробітком не згодні правоохоронні органи

230622 1 min

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом буковинцям, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). За даними слідства, 39-річний житель села Нижні Синівці Чернівецького району спільно з двома жителями села Буківка, налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України до країн ЄС. За грошову винагороду у сумі 1 500 доларів США з особи організували незаконне переправлення 8 чоловіків призовного віку до Румунії. Забезпечили їх трансфер до села Тарашани Чернівецького району, де особи залишались на ночівлю, а вранці їх супроводжували до лінії розмежування держкордону. За такою схемою вдалось переправити 4 чоловіків, інших чотирьох викрили прикордонники поблизу лінії перетину держкордону. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України). За даними слідства, 20-річний житель смт Красноїльськ Чернівецького району, добре орієнтуючись на місцевості у прикордонній зоні, налагодив злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон. Доставляв осіб транспортним засобом до прикордонного села Нижні Петрівці, далі, у пішому порядку, супроводжував до лінії розмежування держкордону. Свої послуги оцінив у 1000 доларів США з особи. Під час спроби провести до Румунії поза пунктами пропуску трьох чоловіків призовного віку був викритий прикордонниками відділення «Нижні Петрівці» 31 прикордонного загону неподалік держкордону. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно двох буковинців, які організували незаконне переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України). За даними слідства, 35-річна жителька Боян Чернівецького району спільно з 52-річним односельцем налагодили схеми незаконної міграції за кордон громадян України – чоловіків, яким заборонено покидати межі держави. При спробі доправити за грошову винагороду у сумі 4 500 доларів США військовозобов’язаного до Румунії, вказані особи були затримані.

Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди України
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!