1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Правоохоронці Львова, повідомляє Весь Кривий Ріг, затримали зловмисників за підозрою у торгівлі гуманітарною допомогою. Вилучена військова амуніція буде передана ЗСУ

080522 7 min

43-річного жителя Львова та 34-річного киянина викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факти торгівлі зловмисниками гуманітарною допомогою.

Один із них є президентом інвестиційної компанії, інший – головним редактором інформаційного видання.

Цю допомогу небайдужі громадяни України та іноземці безоплатно передавали їм для бійців, які зі зброєю в руках захищають нас від російських окупантів, а також для осіб, які постраждали внаслідок бойових дій.

5 травня правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час реалізації ними захисних касок та бронежилетів загальною вартістю 550 тисяч гривень.

Були проведені санкціоновані обшуки за місцем проживання та в автомобілях затриманих, під час яких правоохоронці виявили та вилучили ноутбук, мобільні телефони, значну суму коштів у різних валютах, а також інші речові докази.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до 7 років позбавлення волі.
Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Також читайте -

Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди України
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 Міра 09.05.2022, 11:13
На нещасті щастя не побудувати, хіба люди цього не розуміють?
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!