1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Чиновник райсовета, начальник Управления труда и социальной защиты населения, используя в своей преступной схеме подчиненных, систематически получал взятки от предпринимателей, пойманных на наличии нетрудоустроенных работников

050119 2 min

С одного из таких он потребовал 60 тысяч гривен за не привлечение к ответственности за факт наличия работника, не оформленного на работе официально. При получении второй части взятки в размере 30 тысяч гривен чиновник был задержан в рабочем кабинете.

Прес-центр СБ України
У Харкові СБУ викрила на хабарі чиновника міськради
Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичному одержанні хабарів посадовця однієї з районних адміністрацій Харківської міської ради.
Оперативники СБУ встановили, що начальник одного з управлінь праці та соціального захисту населення, залучивши підлеглих, налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від приватних підприємців за невжиття заходів правового реагування за виявлені порушення законодавства про працю.
Так, чиновник вимагав шістдесят тисяч гривень від місцевого комерсанта за не стягення штрафу, передбаченого за відсутність трудового договору із найманим працівником.
Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після отримання другої частини хабара у розмірі тридцяти тисяч гривень.
Наразі у межах відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України кримінального провадження вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину.
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.
Операція з викриття хабарника проводилася спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Леха ЗЛОЙ,
специально для рубрики
Криминал, Происшествия Украины
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!