1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

«Smart city» сьогодні – найбільш прогресивний спосіб розвитку міського простору в усьому світі. Концепція «розумного міста» передбачає використання цифрових технологій, які надають доступ до різноманітних показників в місті. Головний тренд у його розбудові — використання Big Data. Завдяки постійному моніторингу влада ідентифікує проблемні точки, а відтак бачить можливості покращення умов існування в місті та підвищення комфорту життя усіх жителів

240818 5

У кожному куточку планети міста інтенсивно розбудовуються і оновлюють свою інфраструктуру. Найяскравіші приклади відновлюваних джерел енергії можна знайти у Відні, Амстердамі, Токіо. Найкраща швидкість інтернету, доступний Wi-Fi у міській інфраструктурі та найвищий рівень безпеки — у Стокгольмі, Нью-Йорку та Лондоні. Найбільш розвинена мережа громадського транспорту та розумні паркувальні зони знаходяться у Парижі та Сан-Франциско. Глобальна мета Києва — стати в один ряд із найбільш технологічно розвиненими містами світу.
Щоб просувати впровадження сучасних smart-технологій в міську інфраструктуру ініціатива Kyiv Smart City вже втретє організовує Kyiv Smart City Forum 2018, який відбудеться 31 жовтня. Це одна з головних подій Східної Європи, присвячена популяризації впровадження інноваційних рішень у мегаполісах. 31 жовтня у КВЦ «Парковий» будуть обговорюватися головні принципи побудови розумного міського середовища, об’єднаємо всіх, хто працює над його розвитком і використовує для цього онлайн-інструменти та інтелектуальні системи.
Цього року форум стане комунікаційною платформою для понад 1000 гостей. Серед них – представники міських влад, посольств та ЗМІ, лідери думок, експерти з інфраструктури, урбаністи, архітектори, екологи, а також представники бізнесу, громадських організацій та міжнародних фондів. Понад 40 спікерів ділитимуться досвідом впровадження технологій задля розвитку безпечного та комфортного міського простору.
Захід офіційно відкриють голова Київської міської державної адміністрації – Віталій Кличко, та співкоординатори ініціативи Kyiv Smart City Юрій Назаров та Ярослава Бойко. Програма форуму складається з шести секцій та виступів у форматі short talks.
Основна тематика: Smart City, Smart Mobility, Smart Building, електронна демократія та блокчейн-технології, креативна економіка й освіта, екологія та енергоефективність. Для панельних виступів та дискусій запрошені кращі міжнародні та українські експерти, які працюють з тематикою розумних міст:
- Мохаммед Мезгані – генеральний секретар Міжнародного союзу громадського транспорту з Бельгії,
- Хеннінг Мейер – старший науковий співробітник лондонської Школи економіки та політичних наук,
- Марлоус Помп – керівниця Blockchain–проектів в Уряді Нідерландів,
- Давід Ар’є – засновник та генеральний директор компанії Transfotech Ltd в Ізраїлі та інші.
До участі в форумі запрошуються всі, хто цікавляться сучасними іноваційними технологіями.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!