1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В Мукачево Закарпатской области в момент получения денег задержана злоумышленница, которая продавала 2-летнего ребенка и ее мать-инвалида, проживавших по соседству

38-летняя жительница Мукачево задержана в ходе спецоперации по пресечению торговли людьми с целью трудовой эксплуатации. Установлено, что преступница намеревалась продать за 2500 долларов США проживающих по соседству 39-летнюю женщину, инвалида 3-й группы, и ее 2-летнего ребенка с целью эксплуатации в роли нищих, просящих милостыню в общественных местах.
Задержанная помещена в СИЗО без права внесения залога. Ей инкриминируется статья с максимальным наказанием в виде лишения свободы до 15 лет.

ОФІЦІЙНО:
Відділ комунікації поліції Закарпатської області
38-річна місцева жителька намагалася за 2,5 тисячі доларів США передати для трудової експлуатації хлопчика 2016 року народження, а також його 39-річну матір. Затриманій загрожує до 15 років позбавлення волі.
Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Закарпатській області спільно зі слідчими Мукачівського відділу поліції та співробітниками управління «КОРД» під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури провели спецоперацію та запобігли спробі продажу дитини.
Поліція працювала в рамках кримінального провадження, відкритого в липні поточного року, за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає відповідальність за торгівлю людьми або іншу незаконну угоду щодо передачі людини, що вчинені організованою групою або пов'язані з незаконним вивезенням дітей за кордон чи неповерненням їх в Україну, або з метою вилучення у потерпілого органів чи тканин для трансплантації чи насильницького донорства, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки.
Правоохоронці встановили, що 38-річна жителька Мукачевого за 2,5 тисячі доларів США мала передати для трудової експлуатації – жебракування – хлопчика 2016 року народження і його 39-річну матір, інваліда 3-ої групи, які жили в сусідньому будинку.
Зловмисницю затримали 3 серпня близько 21:15 на вулиці Духновича. Затримання провели оперативники обласного відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та бійці управління «КОРД» поліції Закарпаття.
Жінку затримали в момент передачі дитини та отримання грошей в порядку ст. 208 КПК України. Зараз її поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За вчинене їй загрожує до 15 років позбавлення волі. Слідство у справі триває.

Леха ЗЛОЙ,
специально для рубрики
Криминал, Происшествия Украины
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!