1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Про відрядження до ЛКП ЛЕВ, місто Львів, розповідає начальник УБЖП мерії Кривого Рогу Іван КАРИЙ...

Підприємство є ветеринарною клінікою і спрямовано в своїй роботі перш за все на адаптацію чотирьолапих. Підприємство не є ні розплідником, ні центром поводження з тваринами - це комунальна ветеринарна клініка.
Підприємство працює в дійсному форматі два роки. До цього історія боротьби з питанням чотирьолапих безхатченків дуже сумна, трагічна...
На даний час кількість бродячих тварин в місті згідно останніх підрахунків дорівнює десь 600...

Штат підприємства - 27 осіб, який включає в себе ветеринарів, фельдшерів, водіїв, відловщиків, кінолога, грумер (цирюльник), спеціаліст з адобції...
Є відловщики з ветеринарною освітою. Дві бригади ловців. В одній бригаді є ловець-ветеринар, в другій - залучають фельдшера при нагоді.

А ось і друге питання... Фахівці... особливо - ветеринари.
Так сталось, що у Львові є Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького... тому проблем із фахівцями підприємство не має хоча, як і більшість фахових спеціалістів рівень зарплатні працівників і керівництво ЛКП ЛЕВ не задовольняє, про що вони, при нагоді, нагадують керівникам міста...

На підприємстві використовують при відлові петлі, стандартний сачок. У ловців є маленькі петлі, які вони роблять для себе для песиків, які йдуть до рук самі (фото).
Сачок у якому замість сітки щільна тканина на підприємстві є, але, зі слів, як керівника, так і ловців він себе не виправдовує... тому практично не застосовується. При відлові шприцемет використовується дуже рідко, тільки у випадках коли без нього неможливо вгамувати та зловити собаку і у випадку обмеженого простору.
Раніше використовували комбістрес і ксілозін на даний час золетіл та ще один наркотичний препарат (ліцензію отримували рік).

Підприємство має свій рентген кабінет з УЗІ, інфекційне відділення, стаціонар, карантин, операційну... дуже гарний центр адопціі з скляною стіною а-ля прозорий офіс.
Підприємство оснащене відеоспостереженням з трансляцією он-лайн на сайті.
Завдяки співпраці з Animal-Id, реєстрація безхатніх тварин починається з моменту відлова. Хатні тварини також проходять реєстрацію, в тому числі, з допомогою 20 приватних ветклінік.

На даний час у Львові зареєстровано 9000 тваринок.
ЛКП ЛЕВ, що найменше два рази на тиждень на телебаченні зі своїми песиками та котиками. Плідно співпрацюють практично зі всіма ЗМІ, інтернет-новинними майданчиками на БЕЗОПЛАТНІЙ основі.
Дуже плідно та щільно співпрацюють з волонтерами. Існують договори опікунства, договори з волонтерами...
У випадку відлову, або, як що волонтери приносять тварин з травмами, у тому числі тяжкими, більш ніж чотирьох тваринок підприємство не забирає. І тільки після повного одужання або адобції таких чотирьолапих - йде подальше розміщення травмованих або хворих тварин. Для цього на підприємстві окремі чотири клітки.
Дуже вразила автівка. Новенький Фольксваген за ціною близько 800 тисяч гривень, якій після придбання було трішки переобладнано.

Орієнтовно за два роки підприємство спромоглося досягнути такого рівня, як можно бачити... Кошти, які були витрачені за два роки - близько 8,5 млн. грн. Це і грантові кошти (3 млн), будівельні роботи (ремонт будівель 2,7 млн. бюджет), автівка (800 тис. бюджет), будівля адопції з сонячними батареями на елетрозабезпечення центру адопції потужністю 5кВт (1,2 млн. бюджет), вол'єри (450 тис. бюджет), кошти волонтерів – 300 тис.
На даний час бюджет міста надає підприємству щорічно фінансову допомогу у розмірі 2-2,2 млн. (заробітна платня, корми, медикаменти тощо).
Прибуток підприємства орієнтовно від 100 до 200 тис. гривень на рік.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – ФБ-сторінка Іван КАРИЙ

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!