Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

У вівторок, 14 червня о 13:00 відбудеться прощання з уродженцем Кривого Рогу Володимиром Примаченком. Віддати шану Воїну, який пройшов війну в Афганістані, Революцію Гідності, АТО та загинув у російсько-українській війни на Донбасі можна буде у Михайлівському соборі столиці

130622 19 min

130622 20 min

Володимир Примаченко народився у Кривому Розі на Дніпропетровщині. У 1983 році 18-річного юнака призвали до прикордонних військ, після розподілу з міста Керкі, тоді ще Туркменської РСР, Володимира переправили в місто Мари, звідки й почалася його історія як учасника бойових дій в Афганістані. Був бортовим механіком і повітряним стрільцем вертольоту Мі-8.

У 2013 році Володимир долучився до Революції Гідності, був у складі 8-ї «афганської» сотні Самооборони Майдану. З кінця травня 2014 року Володимир Примаченко активно допомагав 24-му батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних Сил України як волонтер, а через кілька тижнів записався до лав батальйону й вирушив добровольцем боронити країну у лавах «афганської» роти. Мав позивний Херсон, на честь міста, у якому свого часу проживав.

Протягом червня-липня був стрільцем в одній із штурмових груп батальйону. 20 липня був поранений під час вивезення побратимів з-під оточеного Луганського аеропорту. Володимир отримав важку контузію, перелом правої ноги зі зміщенням, численні дрібні осколкові поранення тіла.

«Краще про війну нічого не знати, але якщо так уже сталося, я вважаю, що ніхто не повинен бути байдужим. Правильно хлопці-десантники казали: «Краще зустріти ворога з автоматом та у бронежилеті, ніж у трусах та у майці на дивані». Люди повинні розуміти, що це стосується кожного, просто кожного», – згадував Володимир Примаченко події 2014 року.

У сфері захисту ветеранів почав працювати з 2015 року.
З липня 2019 року очолював київський відділ Міністерства у справах ветеранів України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ Володимир Примаченко знову став на захист України у складі 2-ї штурмової «афганської» роти 24 ОШБ ЗСУ «Айдар». Загинув 5 червня під містом Бахмут.

У Володимира Примаченка залишилася дружина Олена та двоє синів Андрій та Ярослав.

Вічна пам’ять герою!

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 Міра 14.06.2022, 16:49
Світла пам’ять нашим героям
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!