Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia», Олександр Бережний працював стрільцем 3 розряду у стрілецькій команді станції П’ятихатки-Стикова Криворізького загону воєнізованої охорони регіональної філії «Придніпровська залізниця» з вересня 2020 року. Мав тверду патріотичну позицію та був громадським активістом у рідному місті Жовті Води

100622 5 min

Працівники залізниці героїчно виконують свій обов’язок не тільки на роботі, але й на полі бою, боронячи нашу країну від російського агресора.

У перший день війни добровольцем прийшов у воєнкомат і був мобілізований на службу до ЗСУ. Свій 57-й день народження в березні відзначив зі зброєю в руках.

Головний сержант Олександр Бережний загинув 4 травня під час виконання бойового завдання біля Старого Салтіва на Харківщині. Цей населений пункт наші військові звільнили наприкінці квітня, але ворог постійно обстрілював його, тут точилися запеклі бої.

Світлу пам’ять про Олександра у свої серцях збережуть рідні, колеги, численні друзі та прихильники його творчості. Олександр Григорович був головою літературної студії рідного міста та автором декількох поетичних збірок. Через війну не встиг видрукувати збірку «Він злетить!». Та навіть у зоні бойових дій у вільні хвилини брався за перо.

Побратими передали дружині блокнот зі збіркою віршів «Харків. Вірші під обстрілами. Він і вона». Згорьована дружина запевнила, що докладе усіх зусиль, щоб ці збірки побачили світ.

Олександр Бережний щиро любив Україну й віддав за неї життя.
Вся велика залізнична родина сумує за цією втратою та співчуває родині загиблого.

Героям слава!

Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!