Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (2 Votes)

27 травня в закритому режимі, повідомляє Весь Кривий Ріг, відбулась травнева сесія міськради. Але з виступів депутатів у соцмережаж стало відомо, що спільну мову знайшли Блок Вілкула та Слуги Народу, які поєднались у блок проти мешканців міста

270522 22 min

Сьогодні відбулась чергова сесія міської ради, повідомила Наталія ШИШКА. Звичайно ж, у закритому режимі. На порядку денному серед іншого був розгляд трьох електронних петицій: за перейменування проспекту Гагаріна в проспект Павлова, бо він також заслужив; про закриття церков УПЦ московського патріархату; проти перейменування проспекту Гагаріна в проспект Павлова, бо він був кадром нині забороненої ОПЗЖ.

Спікер Блоку Вілкула пан Піскун закликав усіх депутатів голосувати проти всіх трьох петицій, бо інакше, сказав, можна спровокувати розкол у суспільстві, і цим може скористатись ворог.

А по факту провілкулівська більшість голосувала не «проти», а просто не голосувала по кожній з трьох петицій. Слуги діяли так само, з вілкулами в унісон, викотивши виборцям порожнє табло. Не виключено, що за попередньою домовленістю, без жодного пояснення своєї позиції. Якщо, звісно, це можна назвати позицією.

Загалом Вілкули, вваажає Наталія ШИШКА, повністю дистанціювались під петиції за перейменування проспекту Гагаріна в проспект Павлова, як начебто то й не вони вкинули цю ідею в суспільство і не вони підключали адмінресурс для підписання петиції. Привіт бюджетникам!

Оприлюднена раніше пропозиція Олександра Вілкула взагалі не розглядати петиції до завершення воєнного стану, з якою він як начебто звернувся до депутатів, навіть не озвучувалась, про неї навіть не згадували. Як було за це не похвалити провілкулівську більшість: молодці, що дали задній хід!

Але: внесли зміни в порядок розгляду петицій, бо петиції «мають стосуватися питань, що належать до повноважень та компетенції органу місцевого самоврядування». Інакше петиція навіть не оприлюднюватиметься. Відповідає петиція вимогам чи не відповідає, вирішуватиме постійна депутатська комісія на чолі з висуванкою ОПЗЖ Палій.

Ну, і ви ж розумієте, що одна справа - у сесійній залі розповідати, де чиї повноваження, або у офіційній відповіді на петицію, яка оприлюднюється. А інша справа - коли в непублічному режимі свій висновок про те, відповідає петиція вимогам чи не відповідає, вирішуватиме «трійка».

Ще внесли зміну про можливість зняття петиції з розгляду самим автором за його завою. Тобто, з авторами «працюватимуть», щоб незручні петиції знімались з оприлюднення і не доходили до сесійної зали. Все це так зване удосконалення порядку розгляду петицій є нічим іншим, як намаганням встановити фільтр, з допомогою якого можна було б відсівати незручні петиції, за результатами розгляду яких можна зазнати репутаційних втрат.

Що ж стосується депутатів від «Сили Людей», то вони не брали участі в «порожньому табло» і не підтримали фільтрацію петицій. Голосували по петиціях «проти» (за імені Палова ), «за» (проти церков московського патріархату), «за» (проти проспекту імені Павлова). Відповідно до своїх переконань. Але загалом Криворізька міська рада - це не про переконання.

Після сесії залишився неприємний присмак, вважає і депутат Денис СКВОРЦОВ.
Кожного разу пробивається нове дно... кожного разу ми чуємо нові душевні історії про «разгул демократії», однак, поступово місто перетворюється на автократію імєні самі знаєтє кого.

Сьогодні було повністю понівічено інститут петицій при міській раді, коли вже провладна більшість буде приймати рішення які петиції вони можуть виставляти на збір підписів, а щодо нєугодних петицій - все можна перетворити у бюрократичну нісенітницю.

«Тут ми чітаєм, а тут - ми рибу заворачіваєм»...

Завдячуючи свідомо активній громаді проспекту імені О, П, З та Ж у Кривому Розі не бути. Найближчим часом...

Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!