Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Як повідомляє «Криворізька окрема бригада територіальної оборони», Нагід прожив майже все життя в українському Кривому Розі, але народився у Баку. Його батько - підполковник ЗСУ у запасі

140522 15 min

Сам Нагід, сповідуючи Іслам, стоїть на захисті України та вірить у її перемогу.
До війни він був приватним підприємцем, очолював об'єднану діаспору азербайджанців України у Кривому Розі, а також навіть балотувався в депутати криворізької міськради від партії «Слуга народу».

Одне з досягнень діаспори за його каденції - відкриття недільної школу для дітей, де ті вивчають мову та історію Азербайджану.

Війна застала Нагіда з сім'єю в Ірпені:
«Наш будинок знаходиться в трьох кілометрах навпроти Гостомельского аеродрома. Усі жахи війни ми побачили в перший же день. Бачили, як падають вертольоти, літаки, чули, як лунають потужні вибухи», - розповідає він.

Коли російські танки вже були за 20 кілометрів від Ірпеня, Нагід з сім'єю вирушили до Кривого Рогу.

«Після того, як я побачив воєнізований Київ, хлопців у спортивних костюмах, бронежилетах та зі зброєю в руках - охопило почуття гордості за країну, за людей, які стали на захист Батьківщини. Я не зміг би сидіти, склавши руки. Приїхав у Кривий Ріг та пішов до військкомату», - згадує він.

Син Нагіда, чотирнадцятирічний Емір, також долучився до боротьби з окупантом.
У 2018 році він записав переспів пісні «Ми за мир».

Після початку війни, побачивши на власні очі усі її жахи, хлопець змонтував відеоролик та виклав у мережу. Відеоролик поширив Ірпінський міський голова, згодом - Верховна Рада, а потім робота Еміра дуже швидко розповсюдилась соцмережами. Зараз кількість переглядів вимірюється мільйонами.

На думку Нагіда війна почалась тому, що росії невигідне існування цивілізованої, демократичної та вільної України.
Нагід вірить у перемогу України й робить усе можливе для цього.

«Ми обов'язково все відбудуємо. Зараз кожен робить те, що може, вносить свій вклад. Я впевнений, що в України дуже хороше, світле майбутнє», - додав він.

Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!