Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Чергові збори співвласників будинку №6 відбулись в Кривому Розі на вул. Колачевського. Хто в ліс, хто по дрова, повідомляє депутат міськради Наталія ШИШКА. Наговорили, як то кажуть, сім мішків гречаної вовни, та й ті неповні

271221 13 min

Хтось стверджував, що заява в поліцію Кривого Рогу щодо фальсифікації протоколу зборів співвласників про створення ОСББ - це втручання в справи сім"ї. Але навіть батьки не вправі розписуватись за співвласницю квартири-доньку, якщо її частка у власності квартири виділена.

Звучала пропозиція по-хорошому забрати заяву з поліції і не ганьбитись на все місто.
Але процедурно це вже просто неможливо.

При цьому голова ОСББ висловлювала упевненість, що справа не дійде до суду.
Цілком можливо.

Але якщо в ході досудового розслідування в рамках кримінального провадження буде встановлено факт фальсифікації підписів, який впливає на кінцевий результат волевиявлення (а дізнанням подано запити в держприкордонслужбу щодо співвласників, які, за наявними даними, тривалий час перебувають за кордоном і не могли ставити свої підписи в протоколі), то скасування реєстрації ОСББ через господарський суд буде лише справою часу.

Хто тоді повертатиме кошти в бюджет, які ОСББ отримає в рамках програми «Теплий під’їзд», як створене в 2021 році?
Менеджерка? Голова ОСББ? Чи усі співвласники?

Але, як показали збори, питання стоїть не стільки в існуванні ОСББ, скільки в необхідності його перезавантаження через неспроможність голови ОСББ контролювати залучену менеджерку і недовіру значної частини співвласників до тієї ж залученої менеджерки.

Дуже здивувала співвласниця, яка до речі і не до речі примовляла, що все вирішує громада, і при цьому пропонувала розійтись прихильникам ОСББ і залученої менеджерки та їхнім опонентам по різні боки, як на рингу.

Дуже здивувала сама залучена менеджерка, заявивши, що подумає, які функції вона делегує голові ОСББ, якщо співвласники оберуть когось іншого.
Хто не просто буде на побігеньках у менеджерки, а частину функцій по управлінню спільним майном виконуватиме сам.

Це співвласники делегують чи не делегують функції менеджерці, а не навпаки!

Але ще кілька таких зборів - і співвласники зрозуміють остаточно, що вони приречені домовлятись між собою. Це перше.

І що залучені хитро зроблені менеджери - це всього лиш люди, які хочуть у них заробити. Це друге.

Щоб зрозуміти хитрозробленість залученого менеджера, достатньо почитати договір з ним: у менеджера всі права і жодної відповідальності.

Дуже добре, що у будинку знайшлось кілька людей, які вивчили запропонований кошторис і дійшли висновку: послуги залученого менеджера обходитимуться їм досить дорого.

Те, що принаймні кілька співвласників почали рахувати спільні гроші і задумались над тим, що ситуація потребує виправлення, вселяє надію, що будинок не рухне раніше, аніж співвласники навчаться приймати консолідовані рішення і ефективно управляти власним майном.

Головне, що станом на зараз активні співвласники зрозуміли: менеджера можна як залучити, так і змінити, чи зовсім від нього відмовитись рішенням своїх зборів.

Наталія ШИШКА,
ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!