Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. До радіодиктанту в Кривому Розі долучились співробітники «закритих» установ

091121 19 min

Як повідомляє «Державна установа «Криворізька виправна колонія 80», в Конституції України записано,що українська мова є державною. Більше того, українська мова є символом держави.

Письменник сучасності Олесь Гончар писав: «Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе».

Співробітники державної установи «Криворізька виправна колонія № 80» на чолі з начальником полковником внутрішньої служби Віталієм Лемішем та його заступниками підтримали ініціативу громадських організацій та приєдналися до написання радіодиктанту, враховуючи роль української мови в консолідації українського суспільства.

Пишучи диктант одночасно з багатьма іншими людьми, які приєдналися до події не лише в Україні, але й по всьому світу, з’являється надзвичайне відчуття єдності, приналежності до чогось великого, масштабного, важливого.

Написання радіодиктанту проводилося відповідно до карантинних обмежень.

091121 20 min

Як повідомляє «Державна установа «Криворізька установа виконання покарань №3», 9 листопада 2021 року, з нагоди Дня української писемності та мови, персонал установи долучився до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

На початку заходу, начальник установи підполковник внутрішньої служби Олександр КАРАВАЄВ, звертаючись до персоналу, зазначив, що цей День встановлений указом Президента України 6 листопада 1997 року на підтримку ініціативи громадських організацій – в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Упродовж багатьох століть наша співуча, солов’їна українська мова, так само як і її носій – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав, зважаючи на те, під чиєю владою опинялася Україна. Нині українська мова має державний статус, отже, кожному з нас варто докладати зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто кожного дня, із друзями, колегами, у колі сім’ї - розмовляти, писати, співати. В іншому разі вона стане виключно «солов’їною».

 

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!