Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

9 листопада Україна, нагадує Весь Кривий Ріг, відзначає День української писемності та мови. Свято з’явилося в календарі українців у 1997 році, коли Президент України, врахувавши важливу роль мови в об’єднанні суспільства, видав Указ про День української писемності та мови

091121 12 min

Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення проблем до української мови, її вивчення, розвиток та популяризацію. В Кривому Розі в цей день, як і по всій Україні, пишуть диктанти з рідної мови.

Так, за повідомленням «Департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради», радіодиктанту національної єдності 21 рік.

Третій рік поспіль спеціалісти департаменту беруть участь у написанні диктанту разом із усією Україною. Спеціально не готуються, бо використовують рідну мову в повсякденні, але завжди цікаво знати свій рівень знань.

Враження від диктанту цього року – текст середньої складності, а от диктували занадто швидко. Далося в знаки, що диктував не вчитель, а фахівці департаменту вже дуже рідко користуємося ручками. 11 листопада будуть відомі підсумки перевірки диктантів.

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!