Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Об’єднання Відповідальних Громадян», півтори години жінку з інвалідністю Ольгу Басараб ганяли в лікарні в Кривому Розі від реєстратури до реєстратури, від кабінету до кабінету, із першого на другий, із другого на третій поверхи

300821 19 min

Оля всього-на-всього хотіла пройти медичний огляд у гінеколога в четвертій лікарні на Володимира Великого в Кривому Розі, куди її направила сімейний лікар. Але так і не змогла.

Три роки тому Оля Басараб унаслідок аварії отримала серйозні травми. Діагноз: тотальне ендопротезування тазостегнового суглоба, лівосторонній геміпарез. Пересувається за допомогою двох тростинок і дуже повільно.

Для того щоб пройти гінеколога, їй потрібне спеціальне гінекологічне крісло з гідравлічним приводом. Таке є в гінекологині Тетяни Вербило, до якої Олю направила сімейна лікарка.

Та Вербило відмовилася прийняти пацієнтку на тій підставі, що в неї договір із сімейним лікарем - ФОПом. Оля звернулася до іншого гінеколога, Олександра Саганя, який приймає пацієнтів лікарів-ФОПівців.

Цей лікар працює на одному поверсі з Вербило, та в нього немає спеціального крісла. Оля попросила Саганя подивитися її в кабінеті Вербило поруч, де є це крісло. Той категорично відмовив.

Півтори години Оля з’ясовувала, що їй робити далі, до кого звертатися. Після ходіння по коридорах у неї почався приступ бронхіальної астми, довелося прийняти ліки. Більшість із тих, до кого вона звернулася потім, розводили руками, мовляв, ми вас розуміємо, але допомогти не можемо.

Наша таємна агентка, яка супроводжувала Олю, зазначила: «Я шокована таким ставленням до людини з інвалідністю. Цілковита байдужість і відстороненість лікарів.

Коли я подивилася на фото до того, як Оля зайшла в лікарню, і через годину, жахнулася різниці. На першому фото — усмішка. На другому — зневіра, втома і безвихідь в очах.

Достатньо було лікарю посадити Олю, запитати, чому вона не може скористатися звичайним кріслом, запропонувати свою допомогу. Я ще розумію, аби були черги. Пусті коридори. Звичайне сучасне крісло, що опусається і піднімається, — це навіть не багатофункціональне — у лікарнях наче якась святиня! Вони вже давно мають бути в усіх кабінетах!»

Після цього випадку обдзвонили всі амбулаторії, де за офіційними даними наявні спеціальні крісла або кушетки, - прийняти пацієнтку, у якої укладено договір із ФОП, усі відмовилися.

У кол-центрі запропонували звернутися знову до свого сімейного лікаря та пошукати крісла в інших спеціалістів, які належать до вторинної ланки медицини.

У зв’язку з цим готується скарга до НСЗУ. Така ситуація неприпустима.

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #2 111 30.08.2021, 14:29
шо не так, все ж кричат шо медикам нужно зарплаты повышать, во просто та на ровном месте, не за рост профессионализма, а за то шо у них в трудовой написано рвач
Цитата
+4 #1 Владимир 30.08.2021, 13:02
"Получая высокое звание врача и приступая к профессиональной деятельности, я торжественно клянусь:
честно исполнять свой врачебный долг, посвятить свои знания и умения предупреждению и лечению заболеваний, сохранению и укреплению здоровья человека;
быть всегда готовым оказать медицинскую помощь, хранить врачебную тайну, внимательно и заботливо относиться к пациенту, действовать исключительно в его интересах независимо от пола, расы, национальности, языка, происхождения, имущественного и должностного положения, места жительства, отношения к религии, убеждений, принадлежности к общественным объединениям, а также других обстоятельств..."-ГИППОКРАТ ХРЕНЕЕТ!!!
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!