Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

У м. Кривий Ріг найбільші підприємства гірничо-металургійного комплексу України. Експорт на ГМК підприємствах здійснюється до Центральної Азії, держав Перської затоки, також до Африки та Європи

220721 2 min

Діяльність підприємств охоплює виробничий ланцюг від видобутку залізної руди до виготовлення готової металопродукції тощо.

Візьмемо одне з самих найбільших підприємств України ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» власником якого є найбільша металургійна компанія світу, зареєстрована у Люксембурзі, має представництва в 60 країнах світу.

АрселорМіттал займає провідні позиції на основних світових ринках збуту металу, включаючи такі галузі як автомобілебудування, будівництво, виробництво побутової техніки та упаковки.

Також компанія володіє великими запасами сировини та ефективною системою збуту. Тобто АрселорМіттал є надійним та одним з найбільших інвесторів в Україні.

Останнім часом спостерігалась велика кількість мітингів та акцій протесту навколо того ж ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та інших ГМК підприємствах у місті.

Число акцій протесту суттєво збільшується у період проведення політичних виборів в Україні, що свідчить про можливе використання політиками наявних проблем металургів для проведення своїх передвиборчих компаній.

Разом з цим, фіксується тенденція скорочення робочих місць на підприємствах та вивід неосновних підрозділів підприємства у аутсорсинг, що обумовлено небажанням іноземних власників комбінатів бути заручниками політичних інтриг.

Проведення масових акцій протесту та можливо страйків на ГМК підприємствах неминуче призведе до припинення роботи адміністрацій та закриття окремих підрозділів підприємств, що скоротить обсяг інвестицій в економіку України та кількість робочих місць на підприємстві, а відповідно безробітних у Кривому Розі може стати більше.

Павло ДІБРОВ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!