Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

До відділів реєстрації місця проживання громадян в Кривому Розі щодня звертаються мешканці міста за отриманням довідок про склад сім’ї

210621 5 min

Проблема, з якою стикаються громадяни, є типовою і полягає в тому, що діючим законодавством не передбачено надання довідок про склад сім’ї жодним органам чи організаціям.

Міністерство цифрової трансформації ліквідувало довідку про склад сім’ї, що була необхідна для отримання низки державних послуг, що зменшило адміністративне навантаження та спростило отримання шести державних послуг для українців.

Для врегулювання питання на міському рівні, ще 14 вересня 2016 року Виконкомом Криворізької міської ради було прийнято рішення № 402 «Про врегулювання питання щодо видачі довідок про склад сім’ї», яким визначено, що довідки про склад сім'ї (фактичне проживання) надають об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлові кооперативи, житлово-будівельні кооперативи, відповідні підприємства (організації), що обслуговують житлові будинки (у тому числі гуртожитки), органи самоорганізації населення за місцем проживання громадян.

Що ж робити, коли необхідно отримати довідку про склад сім’ї?

Можна звернутись до відділу реєстрації місця проживання громадян та отримати довідку про зареєстрованих за адресою осіб.

Така інформація може бути надана безпосередньо власникам, співвласникам за наявності правовстановлюючих документів на житло, але лише про кількість зареєстрованих в приміщенні осіб без зазначення персональних даних, оскільки ці дані входять до складу конфіденційних персональних даних, вільний доступ до яких обмежено чинним законодавством України.

Довідки про зареєстрованих осіб із зазначенням прізвищ, імен і по батькові надаються за особистою згодою зареєстрованих осіб на розголошення своїх персональних даних.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!