Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради», криворіжці, учасники бойових дій, родини воїнів АТО, керівництво міста у День вшанування учасників антитерористичної операції на сході України прийшли до меморіального комплексу, що на проспекті Миру та поклали квіти до Пам'ятного хреста на честь воїнів–криворіжців і хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих земляків

140621 18 min

Більше 6500 криворіжців пройшли службу в зоні проведення антитерористичної операції / операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях у складі батальйонів тероборони, військових частин Збройних Сил України, Нацгвардії та інших військових формувань.

З перших днів військових дій рідне місто взяло під свій захист родини військових, а створений розпорядженням мера міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям продовжує і зараз надавати комплексну та системну підтримку бійцям. А це і – закупка обмундирування, ремонт техніки, збір та відправка гуманітарних вантажів, медикаментів та продуктів.

Полковник Нацгвардії, депутат міськради Олександр Піскун зазначив: «14 червня - особливий день, коли ми згадуємо тих, хто віддав життя за нашу Україну. Саме в цей день, 2014 року був збитий літак із десантниками над небом Луганську. І, в першу чергу, ми згадуємо їх, а також всіх наших земляків, які з честю виконували свій військовий обов’язок та віддали життя за рідну землю».

У Кривому Розі відкрито 105 меморіальних дощок на честь бійців, що загинули під час виконання військового обов’язку на Сході України, зведено три пам’ятники: у Тернівському та Металургійному районах.

Пам’ятник у Тернах створений за позабюджетні кошти і він став першим пам’ятником воїнам АТО в Україні.

Другий пам’ятник - меморіальний Хрест бійцям АТО зведений на алеї Слави в Металургійному районі.

29 серпня 2020 року на алеї Слави відкрито пам’ятний знак «Полеглим захисникам України».

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!