Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

На які думки, повідомляє Весь Кривий Ріг, навіяли вироби з шин, які криворожанка зафільмувала на ринку 20-го кварталу?

190421 36 min

Мешканка Кривого Рогу Марина КАПІТОН вирішила у соцмережах розповісти землякам, яку шкоду можуть принести використані шини. Фото з ринку 20-го кварталу. Попит породжує пропозицію але чому маємо попит на сміття?

Покришки – це не просто сміття. Це небезпечне сміття. Бо у кожного продукту є свій термін дії та правила експлуатації.

Покришки містять велику кількість речовин, що при неправильному поводженні негативно впливають на людину та навколишнє середовище.

Так при дії води, повітря, ультрафіолету та високому нагріванні виділяються продукти розпаду каучуку - мономери, токсичні ароматичні вуглеводи - ксилол, стирол, толуол, сполуки - алифатичні аміни, канцерогени - сірковуглець, формальдегіду, феноли. В меньших кількостях сполуки хлору, сірки, азоту та оксиди металів.

В розвинених Европейских країнах діє закон 100% утилізації використаних покришок, за це відповідають виробники. Їх можна вторинно переробляти або спалювати для отримання енергії.

Україна попри все, вже почала рухатися в цьому напрямку і маємо вже крутий стартап від Івано-Франківської родини та невеликий завод у Дніпрі. Але, поки що, це лише декілька відсотків від загального обсягу покришкового цвинтаря...

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #3 Васыль 21.04.2021, 09:51
Цитую Я:
У нас покрышки даже в дерских садиках находятся в виде писочниц и других элементов детских площадок для игр. Наступил конец эпохи бедности, пришла эпоха нищеты.

да у нас во дворе сама песочница из тракторной резины сделана! Тупо привезли скат, покрасили снаружи, песка вовнутрь сыпанули - вуаля!
А утром сегодня пластмассовые там рылись, искали "товар", который барыга куда-то скинул.
Цитата
0 #2 Федір 20.04.2021, 11:30
Інокентій РЕЙДЕР, де знаходиться ринок 20го кварталу?
Цитата
+3 #1 Я 20.04.2021, 04:40
У нас покрышки даже в дерских садиках находятся в виде писочниц и других элементов детских площадок для игр. Наступил конец эпохи бедности, пришла эпоха нищеты.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!