Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради», Кривий Ріг централізовано отримав перші три тисячі доз вакцини від коронавірусу

020321 19 min

Процес вакцинації буде проходити в два етапи.
Препарат британсько-шведської компанії AstraZeneca (Covishield), який схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров’я і виготовлений в Індії.

2 березня у Кривому Розі стартувала кампанія з вакцинації, яка проходитиме відповідно встановленого для всіх алгоритму, у два етапи. Першими щеплення отримають медичні працівники, які найчастіше контактують з хворими на коронавірус.

- У Кривому Розі визначено дев’ять лікувально-профілактичних установ, в яких надають медичну допомогу хворим з ковідом. Працівники цих лікарень перші пройдуть два щеплення на першому етапі вакцинації від COVID-19. Вже понад тисячі медиків надали згоду вакцинуватися. Щеплення будуть робити три мобільні бригади, які пройшли профільне навчання у Дніпрі. Щоденно кожна така бригада може робити по 100 вакцинацій. Працівники екстреної медичної допомоги, сімейні лікарі та інші медпрацівники міста, підлягають другому етапу вакцинації,- зазначив Олександр Лук'яненко, заступник начальника управління охорони здоров'я.

До Центрів медико-санітарної допомоги №2, 5 та 6, вже надійшло 3000 доз вакцини.

- Ми отримали вантаж, в складі якого флакони з вакциною, спеціальні контейнери, шприци та інформаційні матеріали. Після розміщення препаратів у спеціально пристосованому приміщенні, представники мобільної бригади, розпочали проводити щеплення медикам в інфекційній лікарні №1, - зазначила Анастасія Кузнецова, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5».

Перший криворізький вакцинований - завідувач приймального відділення інфекційної лікарні Ольга Шевченко.

Планується вакцинувати близько 2 тисяч медичних працівників міста.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!