Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє депутат міськради Олег ЩЕРБАК, 30 та 31 грудня 2020 року у центральній частині Кривого Рогу містяни помітили білий осад, схожий на іній на деревах, авто, дитячих майданчиках та скверах.

060121 17 min

Еко-активісти перевірили показники станцій Екомоніторингу, які знаходяться поряд з вказаними житловими масивами. Вони потрапляють у зону впливу «АрселорМіттал Кривий Ріг» та «Кривий Ріг Цементу».

Далі наданні їх показники: «Зранку 30 січня перевищення разових концентрацій оксиду вуглицю зафіксувало обладнання в районі ставків Соцміста (ст. швидкісного «Кільцева») та біля «Стріли» 5,4 – 7,7 мг/м³ ( при нормі – 5 мг/м³). Майже увесь цей день у районі «Стріли» разові концентрації сірководню перевищували допустимі, у певні години – в 2,5 рази. Середньодобові концентрації оксиду вуглецю у цих районах також були перевищені: 3,8 – 4,4 мг/м³ (ГДК = 3 мг/м³). Біля «Стріли» середньодобовий показник діоксиду азоту був більше дозволеного – 0,049 мг/м³ (ГДК = 0,04 мг/м³). Газоаналізатори станції «Кривий Ріг Цементу» у ці дні показували нульові значення.

Міський аналітичний відділ якості атмосферного повітря повідомив про перевищення середньодобових концентрацій діоксиду сірки, оксиду вуглецю та озону у різних частинах Кривого Рогу в період з 31 грудня по 2 січня. Та додали, що за інформацією «АМКР» та «Кривий Ріг Цемент», аварійних ситуацій та збоїв на підприємствах не виникало.

- Начебто все добре і в рамках дозволеного. Розуміння в їх професійності та заангажованості не виникає сумніві. Надія на головний офіс екоінспекціі не перестає згасати та пряму роботу в нашому місті! - іронізує депутат.

Це підтвердила народний депутат України - Олена Володимирівна Криворучкіна, у останніх своїх постах: «головний офіс екоінспекції відкриється в Січні 2021 року в Кривому Розі на чолі з Андрій Мальований, чи без нього!»

Встановлено місце головного офісу інспекції за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, 92. Завдячуючи Президентові та Народному депутату Криворучкіной О.В., він все ж запрацює у нашому місті і буде безпосередньо стежити за виконанням екологічних забов’язань нашими гірничорудними та металургійними підприємствами.

Криворізькою міською радою створено робочу групу по факту надмірного викиду шкідливих речовин у атмосферу та виявленню винних, в яку я ввійшов як представник фракції Політичної Партії «Слуга Народу» та голова постійної депутатської комісії з питань екології та природних ресурсів.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!