Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила епідемічне зонування України. З 19 жовтня, як і вся Дніпропетровська та багато інших областей, Кривий Ріг потрапляє до «помаранчевої» зони карантину

201020 33 min

Начальник міськздраву К.Мурашко: «Ситуація не проста по всій країні, але у Кривому Розі вона під контролем - є і фонд ліжок, і запаси всього необхідного для боротьби з КОВІД-19».

«Ми спостерігаємо, що кількість хворих по країні росте, але у Кривому Розі ми добре підготовлені. Лікарні забезпечені необхідними дезінфікуючими засобами, препаратами, засобами індивідуального захисту, необхідними ліками. У нас навіть створено резерв на два місяці вперед, якщо буде потрібно. У всіх визначених госпітальних базах першої черги вистачає ліжок та дихального обладнання для пацієнтів з коронавірусом», - відмітив Костянтин Мурашко, начальник управління охорони здоров'я.

«Місто Дніпро перебуває в помаранчевій зоні вже два тижні. Показники по Кривому Рогу були більш сприятливі, але з 19 жовтня нас перевели до «помаранчевої» епідзони.

Відповідно до отриманих вказівок з Києва, ми повинні змінити організацію надання медичної допомоги. Це стосується планових оперативних втручань, планових госпіталізації та розгортання додаткових ліжко-місць. В нашому місті проблем з їх розгортанням, в разі необхідності, не буде», - сказав К. Мурашко.

Зараз у закладах охорони здоров’я, які залучені до першої лінії надання допомоги при ковід, проходить лікування 475 хворих, зайнятість ліжок - 75%. В разі необхідності госпітальна база буде розгорнута додатково на 1 500 ліжок.

«Повторюю, ситуація знаходиться на контролі. У нас є резерв. Збоку медиків буде зроблене все необхідне. Ще хотілось би звернути увагу криворіжців та гостей міста, на необхідності жорсткого дотримання маскового режиму у громадських місцях», - підкреслив Мурашко.

За кошти міського бюджету було придбано все необхідне для надання допомоги пацієнтам з пневмоніями, у тому числі викликаними коронавірусною інфекцією. А саме: дихальне обладнання, апарати ШВЛ, монітори, кисневі концентратори, організована лабораторна діагностика та засоби індивідуального захисту. Все це робиться за рахунок міського бюджету, адже Кривий Ріг нічого не отримував з Національного фонду по боротьбі з коронавірусом.

Також, закуплені лікарські засоби для лікування хворих у стаціонарі та реактиви для лабораторних досліджень і ЗІЗ. Тільки цих запасів, а вони постійно поповнюються, вистачить ще на 2 місяця.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+2 #1 Егорка 20.10.2020, 20:55
Мурашкин знает настоящие размеры заболевания в городе
но не скажет
ему Вилкул не разрешает
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!