Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Військова частина 3011 Національної гвардії України, генерал-майор Радієвський закінчив гімназію №104 Кривого Рогу у 1987 році. Сьогодні у школі створено музей пам'яті, адже від початку російської агресії у бойових діях загинули вже троє випускників

141020 7 min

«Він був командиром з великої букви» - саме таким генерал-майора Олександра Радієвського згадують його співслужбовці та підлеглі. Офіцер зі справжнім бойовим досвідом, Олександр Віталійович був командиром військової частини 3011 лише кілька років, коли розпочалася війна на сході України. Одними із перших у вирій бойових дій потрапила Криворізька бригада, попереду якої завжди йшов командир.

- Починаючи з першого дня, 12 квітня 2014 року він завжди був поруч з нами. Його головним завданням було забезпечити нас усім необхідним для якісного виконання бойових завдань. Ми отримували все, що нам було треба - від продуктів до касок та боєприпасів, - розповідає майор Олександр Шатохін. Того року офіцер, тоді ще у званні лейтенанта, став командиром роти.

Під час чергової ротації, у липні 2014 року, військовослужбовці Криворізької бригади виконували завдання на блокпостах в районі населеного пункту Красний Лиман. Саме тоді перед бригадою постало нове завдання - забезпечити правовий режим у містах, що продовжували залишатися під окупацією незаконних збройних формувань.

- Усе почалося зі Слов'янська. Після нього був Красний Лиман, Рубіжне та Сєвєродонецьк. Нажаль, коли ми підходили до Лисичанська аби почати виконувати бойове завдання, наш підрозділ потрапив у засідку. Того дня загинув наш командир, Олександр Радієвський, командир стрілецького батальйону Павло Сніцар та солдат строкової служби Ігор Коцяр, багато хто з офіцерів та військовослужбовців отримали поранення, - згадує офіцер.

За його словами, перед кожною бойовою операцією комбриг ретельно готувався, ставив конкретні завдання перед кожним офіцером, тому кожен з військових завжди знав, що саме потрібно робити. Завдяки цьому кожне завдання було виконане з честю, гідністю та вчасно.

Бути військовим легендарний командир мріяв ще з дитинства, тому після закінчення школи поступив у Владикавказьке вище військове командне училище. Ще будучи курсантом отримав свій перший бойовий досвід у «гарячих точках» - у Закавказзі та Середній Азії. Пройшовши багаторічну службу у різних підрозділах Міністерства внутрішніх справ генерал-майор Радієвський намагався передати отриманий досвід та знання усім своїм підлеглим, ставши для багатьох символом справжнього командира та українського офіцера.

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!