Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Юрий ВИЛКУЛ заявляет о давлении на него со стороны «власти» перед местными выборами в Кривом Роге, и о том, что он «не сдастся без боя»

121020 10

За последний месяц в мэрии Кривого Рога дважды проводились обыски – в связи с возможным недополучением бюджетом 20 млн. грн. в виде неуплаты за земельный участок в центре города, и в связи с просрочкой получения разрешений на работу с материалами под грифом «секретно».

А 12 октября Юрий ВИЛКУЛ заявил, что в отношении его возобновлено расследование уголовного дела, возбужденного прокуратурой при Юрии ЛУЦЕНКО.

Теперь можно ожидать чего угодно, в том числе и больших проблем для действующего градоначальника, на которого ополчились силы, вполне способные на конкретные действия.

Также читайте - Свежие рейтинги кандидатов в мэры Кривого Рога и партий в горсовет

Юрий ВИЛКУЛ выступил сегодня с заявлением, которое мы публикуем в сокращении.

ЕКСТРЕНЕ ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЮРІЯ ВІЛКУЛА ДО КРИВОРІЖЦІВ

Дорогі криворіжці! Земляки!

Ми завжди спілкувались відкрито, ділилися думками та будь-якими новинами, як добрими, так і не дуже.
Мушу поділитися з вами тривожною для міста інформацією.

Напередодні виборів тиск на мерію Кривого Рогу і на мене особисто набув безпрецедентних розмірів та самих потворних форм.

Почалося це ще в червні місяці. Найвищі чиновники країни в компанії з олігархами умовляли мене відмовитися від участі у виборах. Аргумент був один – «Нам важливо підняти зелений прапор саме над Кривим Рогом у будь-який спосіб». Хоча я думаю, що за усім цим банально стоять комерційні інтереси.

Спочатку умовляли чемно. Потім пропонували гроші. Коли це не спрацювало – почали залякувати. Я відмовився і висунув свою кандидатуру для участі у виборах мера.

Після цього погрози та тиск лише підсилились. Мене примушували знятися з виборів. Не спрацювало.

Після останнього соцопитування, було прийнято рішення перейти від погроз до дій.

А конкретно, реанімувати сфальсифіковану ще у 2015 році кримінальну справу. Ціль, як це прямо заявлено у їх офіційних паперах, вручити мені «підозру», обрати запобіжний захід, що в перекладі з юридичної мови означає – посадити до в’язниці хоч на якийсь час і паралізувати мою виборчу кампанію за два тижні до голосування.

Кілька слів по суті кримінальної справи. Відкрита у 2015 році. Формальний привід – мій лист на «АрселорМіттал» про необхідність витрачати кошти на екологічні заходи та соціальні проекти у Кривому Розі. Така взаємодія – це звичайна практика не тільки в Україні, а й в усьому світі. При цьому гроші не перераховувались на рахунки міськвиконкому.

Підприємства завжди самі проводили тендери, визначали підрядників і самі з ними розраховувались без участі чиновників. Це було інтерпретовано як тиск на бізнес.

Більше 500 перевірок усіма силовими і контролюючими органами країни, понад сотня обшуків – всі з нульовим результатом. І саме ця так звана кримінальна справа, по якій за п’ять років вони нічого не змогли ні зробити, ні довести, знову реанімовано.

121020 11 min

Юрий ПОТУПЧИК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Коментарі   

0 #1 Юля 12.10.2020, 11:25
Уголовное дело за 10 дней до выборов это идея не новая, но сильно она воняет политическом давлением, а если Вилкула посадят, то они все равно ничего не выигрывают, ведь мы пойдем и проголосуем за своего мэра!
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!