Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

27 травня на пленарному засіданні міської ради Кривого Рогу намічається «партхозактів» на тему «Про соціальну підтримку криворіжців у вирішенні соціально-побутових питань», повідомляє депутат міськради Юрій МИЛОБОГ

За версією начальника департаменту соціальної політики пані Благун, для одиноких непрацездатних громадян в Кривому Розі «створено ВСІ НЕОБХІДНІ УМОВИ для постійного проживання» в двох Будинках милосердя.

Депутати побували у одному з них, на вул. Головка, 66, де проживає понад 70 чоловік, і десь половина з них – колясочники. Доступу до туалету та душової у них нема.
Завузькі для коляски двері до санітарних кімнат, жодного поручня і густий сморід казенного дому.

- Лізь рачки або ходи під себе, можна ще в баночку, навіть якщо ти молодий чоловік з травмою хребта, але цілком здоровими руками. Що вже говорити про купання! Треба перекласти інваліда на банну коляску, потім пересадити на банний стілець, потім назад на коляску... На місці персоналу попробуй отак потягай їх за копієчну зарплату, - обурюється Юрій МИЛОБОГ.

А в Будинок нічного перебування колясочників постановили просто не брати. Як сказала медсестра цього закладу, бо «обпісяють і обкакають весь ізолятор, нести ж їх до туалету ніхто не буде».

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!