Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, з понеділка, 25 травня в Кривому Розі відновлять роботу дитячі садки з дотриманням максимальних правил безпеки

240520 7 min

Також читайте - Снова «0»! Еще два человека выписаны в Кривом Роге как излечившиеся от коронавирусной инфекции

У Дніпропетровській області, згідно рішення обласної ТБЧС, садочки починають роботу тільки в Кривому Розі і Кам'янському, які підготувалися до відкриття садків і прийому дітей.

Заздалегідь, ще до рішення МОЗ щодо Дніпропетровської області, всі дошкільні установи міста почали в четвер активно готуватися до прийому дітей. Це - майже 24 000 малюків та більше 6 000 працівників.

Всього в місті 163 дитячих садка і НВК. У понеділок відкривається 157.
6299 працівників дитячих садів з 21 по 23 травня включно обстежені експрес-тестами.

У дитячих садах № 194, 151 і 26 закінчуються ремонти харчоблоків і опалювальних систем.

В дитячих садах №176, 197 і 51 при проведенні масового тестування швидкими тестами у персоналу виявлені позитивні результати. Відповідно рішення про їх відкриття буде прийнято після отримання результатів ПЛР-тестів.

Дитсадки міста вже отримали 160 тис захисних масок, майже 70 тис рукавичок. За рахунок коштів міського бюджету всі заклади забезпечені дезінфікуючими, антисептичними та миючими засобами.

До кожного району міста доставлено 5000 л. гіпохлориту для проведення дезінфекції території закладів дошкільної освіти.

Всі заклади забезпечені безконтактними термометрами для обов’язкового температурного скринінгу дітей та працівників, який будуть проводити при вході, а також кожні 4 години.

- Весь персонал пройшов інструктажі щодо дотримання правил, рекомендацій, заходів в нинішніх умовах. Ми проводимо активну роз’яснювальну роботу з батьками щодо дотримання правил епідеміологічного режиму під час ранкового прийому дітей, відповідальності за надання правдивої та обʼєктивної інформації про стан здоровʼя дітей та членів родини. Це дуже важливо, адже, ми дорослі маємо максимально відповідально поставитися до таких край важливих моментів, - розповіла начальник відділу дошкільної, середньої, позашкільної освіти, виховної роботи та охорони дитинства департаменту освіти і науки Наталія Намінат.

- Підкреслимо, що за нормативними документами діти після тимчасової відсутності у дошкільному закладі, приймаються без медичних довідок, однак за умови відсутності явних ознак захворювання. Батьки ж, діти яких перехворіли протягом останнього місяця, повинні надати медичні довідки про стан здоровʼя дитини, - підкреслила Наталія Намінат.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!