Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Управління екології виконкому Криворізької міської ради, за даними статистичної звітності про обсяги викидів забруднюючих речовин, поданої суб’єктами господарювання, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» залишається «лідером» в рейтингу підприємств-забруднювачів атмосферного повітря м. Кривий Ріг, викиди підприємства від загального обсягу викидів по місту склали 85%

040420 17 min

В 2019 році в порівнянні з 2018 роком ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг, ПРАТ «Інгулецький ГЗК», ПРАТ «ХайдельбергЦемент Україна», ТОВ «МЕТІНВЕСТ – КРМЗ» збільшили обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
Разом з цим відбулося зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на АТ «Південний ГЗК», ПРАТ «Північний ГЗК», ПрАТ «Суха Балка» та ін.
Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за 2019 рік склали 269,9 тис. тонн., що на 1% більше ніж в 2018 році, при цьому обсяги виробництва зросли на 5%. Показник питомого викиду на 1 тонну випущеної продукції цілому по місту в 2019 році знизився на 3%.
Для визначення валових викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря підприємства використовують питомі викиди забруднюючих речовин.
Питомий викид - величина, яка встановлює залежність між кількістю забруднювальної речовини (або їх суміші), що викидається в атмосферне повітря та діяльністю, пов'язаною з цим викидом (Типова методика визначення питомих викидів від основних виробництв по галузях промисловості).

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!