Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, з теплими словами та подарунком: керівництво міста привітало визволительку Кривого Рогу

За темою - В Металлургическом районе Кривого Рога почтили память освободителей города

Напередодні 76-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників Кривий Ріг вшановує героїв, які боронили криворізьку землю від ворога.

На превеликий жаль, у Кривому Розі все менше залишається ветеранів Другої світової війни. Серед них - 112 фронтовиків, в тому числі - визволителька міста Погорілова Валентина Іванівна, учасниця бойових дій, фронтова медична сестра, ветеран праці.
Мер Юрій Вілкул і радник міського голови Костянтин Павлов особисто відвідали та привітали Валентину Іванівну. З теплими словами вони вручили ветерану подарунок від міста і квіти.

Валентина Погорілова у воєнні роки служила фронтовою операційною медичною сестрою. Брала участь в боях на території України, Молдови, Югославії, Угорщини. У 1945 році була поранена. Після війни Валентина Іванівна присвятила життя порятунку людей, працювала медсестрою більше 50 років.

«Так, було складно і страшно, але ми не думали про страх, було тільки одне бажання - перемогти! Було все: і біль, і смерть, і радість, і любов. Так, я зустріла своє кохання і ми разом прожили більше 60 років. Зараз у мене є онука, підростають двоє правнуків та 2 праправнука. І це – моє щастя!», - зазначила Валентина Погорілова.

У суботу, 22-го лютого – у день визволення міста, о 10.00 розпочнуться урочисті заходи біля Меморіального комплексу на проспекті Миру – покладання квітів, церемонія запалення факелів біля монумента «Перемога», гратиме муніципальний духовий оркестр, проспектом пройде колона військової техніки часів війни та повоєнного періоду, урочиста хода з нагоди 76-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників.
У Пам’ятній дзвіниці пролунають дзвони та запалять свічки пам’яті на честь учасників бойових дій та загиблих воїнів.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!