Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Захист прав споживачів комунальних послуг - одне з найактуальніших питань для громадян за даними соцдослідження, проведено кафедрою соціології та економіки Криворізького державного педагогічного університету на початку 2019 року. Це питання фахівець Криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Шишов вивчає з 2016 року. На його рахунку - безліч перемог

120819 8 min

Так, у 2017 році громадянці Т., особі з інвалідністю 2 групи, за утворений борг через непокриття субсидією необхідної оплати за газ було припинено газопостачання в Кривому Розі. Зроблено це було без попередження.

Людина, яка має проблеми зі здоров'ям і невеликі статки, опинилась в ситуації, коли виникли складнощі і з приготуванням їжі. Газ їй не підключили навіть після того, як вона сплатила заборгованість.

У той момент пані Т. якимось чином дізналась про Центр безоплатної вторинної правової допомоги в Кривому Розі і звернулась за захистом своїх прав. Вона не могла самостійно дістатись до центру, тож весь цей час їй надавалась адресна правова допомога. Юрист відвідував громадянку на дому. Завдяки підготовленому зверненню до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг людині було підключено газ.

А ще два роки знадобилось Володимиру Шишову, щоб у судах першої та апеляційної інстанцій довести свою правову позицію. І от - у липні 2019 року Дніпровський апеляційний суд підтвердив неправомірність відключення газу у ситуації пані Т. Тепер їй має бути компенсовано збитки у якості недоотриманого природного газу у сумі 11852 грн.

Пам'ятайте, що у питаннях захисту прав споживачів не стягується судовий збір. Вразливим верствам населення, визначеним ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу” може бути призначено гарантованого державою адвоката або представника для складання процесуальних документів та представництва інтересів.

Нагадуємо, що Криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2, тел. (098) 040-83-70 та має ще декілька Бюро правової допомоги по місту та наближених населених пунктах регіону. Дізнатись адресу найближчого, можна, зателефонувавши до Контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!