Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Депутат Терновского в Кривом Роге райсовета Андрей КОНДРАТЬЕВ путем депутатского запроса узнал, сколько дров поставили на баланс в КП «Сансервис» в Терновском районе и почем продают населению через бухгалтерию...

300317 15

Мабуть всі бачили як у Кривому Розі здійснюють обрізку та омолодження старих дерев. Після того як над ними попрацюють комунальники, дерева більше нагадують давні слов’янські символи плодючості, аніж дерева. По суті залишається лише стовбур дерева, на якому повністю відсутні гілки. І це в кращому випадку – не так рідко після обрізки дерева залишається лише пеньок. Стосовно ефективності такого омолодження можна виділити окрему статтю, тому зараз поговоримо про відходи такої обрізки – про деревину.
Чи задавали Ви собі питання куди діваються залишки дерева після того, як їх «озеленює» «Сансервіс»?
Згідно відповіді на депутатський запит Андрія Кондратьєва, обрізану деревину продають, а виручені кошти повертають до бюджету у вигляді знижки на послуги «Сансервіс».
Мовою цифр це виглядає наступним чином.
Лише в Тернівському районі за першу половину 2016 року було ліквідовано 165 дерев. Зазначте, мова йде не про обрізку гілок, а про ліквідацію цілого дерева. Загальний об'єм вирученої деревини за цей період склав 87 куб.м, з яких визнали придатними до використання 16.7 + 9.8 = 26.5 куб.м.
Цей об'єм деревини було реалізовано на суму 2594 грн.
Отже, «Сансервіс» продає 1 куб. м деревини в середньому по 98 грн.
У цей час ринкова вартість 1 куб. м дров складає від 250 до 400 грн.
Як ми бачимо, озеленення – доволі вигідний бізнес.
Окрім того що «Сансервіс» отримує кошти за саму процедуру обрізання, непогано можна «піднятись» і на продажі самих відходів.

От редакции сайта Весь Кривой Рог
Хорошо также можно «подняться», если скупать оптом все дрова у «Сансервиса» по 98 гривен. А продавать древесину по рыночным цнам. Реально ли простому смертному купить дровишки по скзочной цене у коммунального предприятия? Ждем информации от тех, кто пользуется подобной продукцией...

Иннокентий РЕЙДЕР,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог
Фото – Антон ПЕТРУХИН, «омоложение» парка им. Богдана Хмельницкого

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!