Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» здійснить рекультивацію земель раніше відпрацьованого кар'єру недіючої шахти ім. Валявка-Північна, повідомляє прес-служба підприємства

290317 1

У 2017-2018 рр. підприємство створить в Кривому Розі озеленену територію загального користування за проектом Державного Науково-дослідного гірничорудного інституту Криворізького національного університету.
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» направить близько 1 млн. грн. на рекультивацію земель, які були порушені в ході гірських розробок в ХХ столітті. Ефектом проекту рекультивації стане формування на рекультивованій поверхні дерев і багаторічних трав з поступовим переходом флори і фауни в новий стан динамічної рівноваги. Орієнтовна площа ділянки, на якому запланована рекультивація, - 3,89 га.
Шахта ім. Валявка-Північна була ліквідована в 1996 році у зв'язку з відпрацюванням запасів. Процес відновлення земельної ділянки раніше відпрацьованого кар'єру шахти включає протиерозійні та протизсувні заходи, засипання зон зрушення ґрунту і облагороджування ландшафту, формування платоподібних і рівнинних форм рельєфу, формування нових шарів ґрунту - потенційно родючого шару ґрунту, озеленення (висадка дерев, чагарників і багаторічних трав), а також створення екологічних умов, близьких до природних.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – прес-служба АМКР

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!