Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

25 лютого на факультеті підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, що розташований за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Співдружності, 92а, відбувся День відкритих дверей Донецького юридичного інституту, який вже традиційно проходить під назвою Фестиваль «День поліцейської та юридичної освіти»

Вже о 10 ранку на подвір’ї Факультету почали з’являтися абітурієнти, їх батьки та друзі, яких радо зустрічали співробітники вишу та вручали іміджеву продукцію інституту.
Дуже цікаво було з'ясувати від майбутніх абітурієнтів, звідки вони дізналися про ДЮІ та Фестиваль. Так, випускниця КЗШ№ 115 Юлія, під час пошуку вищих навчальних закладів Криворіжжя натрапила на Донецький юридичний інститут та відразу вирішила відвідати День відкритих дверей, аби більше дізнатися про правила прийому на факультет підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, адже має непереборне бажання стати на шлях служіння українському народові «щоб моя рідна країна ставала з кожним днем краще».
Учениця 10 класу Криворізької гімназії № 91 Ліза дізналася про ДЮІ від знайомих своїх батьків та вже зараз замислюється над тим, як опанувати професію поліцейського.


Також на Фестиваль завітали випускниця КЗШ №35 Дар’я зі своєю подружкою – ученицею 10 класу КЗШ №41, які радо відгукнулися на запрошення своїх товаришів – курсантів, рядових поліції Твердохліба, Синельника та Маловічка відвідати ДЮІ в День відкритих дверей та побачити на власні очі як готують майбутніх офіцерів Національної поліції.
Високу зацікавленість у отриманні вищої юридичної освіти у відомчому вузі системи МВС проявив випускник Гірничого технікуму Криворізького національного технічного університету Дмитро, який дізнався про захід від свого друга – курсанта ДЮІ Ашихміна, та бажає в майбутньому стати висококласним адвокатом.


Також на відвідувачів заходу у холі навчально-виховного комплексу з підготовки поліцейських чекала презентація форменого одягу поліції, озброєння і спецзасобів, експертно-криміналістичної техніки, яка використовується під час несення служби, а також спортивних досягнень співробітників та курсантсько-студенської громади вишу. Охочі мали можливість не тільки спостерігати за всім цим, а й власноруч пройти процедуру дактилоскопії, приміряти шолом поліцейського чи взяти до рук справжній автомат та ознайомитися з його будовою.
Оскільки цього разу фестиваль припав на святковий тиждень Масляної, усіх гостей профорієнтаційного заходу організатори заходу щедро й гостинно частували гарячим чаєм та смачними млинцями із ягідним джемом та солодким медом.


Об 11 годині гостей запросили до спортивного залу, де група швидкого реагування Управління патрульної поліції в м. Кривий Ріг продемонструвала свої показові виступи, які вони використовують під час несення служби в ім’я спокою громадян рідного міста.
Після ефектного виступу патрульних поліцейських усіх присутніх запросили до актової зали, де т.в.о. ректора інституту Гуро Валерій Валентинович відкривав захід.


На День відкритих дверей до інституту завітали і поважні гості, які є також співорганізаторами заходу. Так, вітальні слова прозвучали від начальника відділу кадрового забезпечення Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області підполковника поліції Романової Ольги Іванівни та т.в.о. начальника Управління патрульної поліції в м. Кривий Ріг лейтенанта поліції Шкроба Артура Олександровича.
Далі відповідальний секретар приймальної комісії Лоц Лариса Борисівна коротко розповіла відвідувачам загальну інформацію про навчальний заклад, історію та становлення, розвиток і перспективи подальшої діяльності вишу. Після чого Лариса Борисівна довела до відома усіх присутніх інформацію про правила прийому та умови вступу на навчання до Донецького юридичного інституту.


Для тих, хто бажає пов’язати своє життя з професією поліцейського (та отримати вищу юридичну освіту безкоштовно) необхідно вступати на факультет підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, на якому проводиться навчання за трьома спеціалізаціями: підготовка фахівців для підрозділів кримінальної поліції та підготовка фахівців для органів досудового розслідування (терміном навчання 4 роки, спеціальність «Право»), а також підготовка фахівців для підрозділів превентивної діяльності (терміном навчання 3 роки, спеціальність «Правоохоронна діяльність»). Лариса Борисівна акцентувала увагу на необхідність визначення зі спеціалізацією до моменту написання заяви на навчання у відповідному відділу поліції при оформленні особової справи кандидата.


Особливістю вступу на курсанта є сертифікат ЗНО лише з двох предметів – історія України, українська мова та література (2016, 2017 року), в свою чергу третій предмет замінюється вступним випробування з визначення рівня фізичних здібностей.
Не менш важливою інформацією для категорії абітурієнтів, що бажають навчатися на курсантському факультеті, є формування особової справи у відділі поліції за місцем мешкання та проходження медичної комісії у спеціалізованій лікарні МВС.
Для бажаючих навчатися на юридичному факультеті та здобувати вищу освіту на контрактній основі, де здійснюється підготовка фахівців в області права протягом 4 років за чотирма спеціалізаціями (адміністративно-правова, господарсько-правова, кримінально-правова та господарсько-правова) необхідно мати сертифікати 2016 чи 2017 років з трьох предметів: історія України, українська мова та література, математика або іноземна мова.
Для осіб, які бажають підвищити свій освітній ступінь до «магістра» в інституті діє магістратура, як за кошти державного бюджету, так і на контрактній основі. При цьому вступні випробування для такої категорії абітурієнтів – це іноземна мова та єдиний фаховий вступний іспит з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО.
Також в інституті здійснюється підготовка фахівців спеціальності «Право» на заочній формі навчання для отримання освітнього ступеня «бакалавр» та «магістр».


Для діючих працівників Національної поліції, у яких немає вищої освіти, Донецький юридичний інститут пропонує вступати на факультет заочного та дистанційного навчання працівників поліції (за рахунок державного бюджету).
Вступники вищезазначеного факультету мають право вступати за сертифікатами ЗНО або за результатами вступних випробувань, які складаються в ДЮІ.
Прийом документів на навчання здійснюється у період з 12 до 26 липня 2017 року.


У кінці свого виступу відповідальний секретар приймальної комісії Лоц Лариса Борисівна з радістю відповіла на запитання гостей заходу.
У свою чергу викладачі кафедри спеціальних дисциплін та адміністративної діяльності Миронов Юрій Олексійович та Мердов Станіслав Павлович продемонстрували практичне виконання вправ для абітурієнтів, які складатимуть іспит з фізичної підготовки.


Не обійшлося і без приємностей: т.в.о. ректора інституту Гуро Валерій Валентинович спільно з начальником відділу кадрового забезпечення Нестеровим Денисом Ігоровичем нагородили подяками ДЮІ групу швидкого реагування Управління патрульної поліції в м. Кривий Ріг та т.в.о. начальника Управління патрульної поліції в м. Кривий Ріг лейтенанта поліції Шкроба Артура Олександровича за організацію та безпосередню участь у профорієнтаційному заході – V фестиваль «День поліцейської та юридичної освіти». Хочеться відмітити, що кожен нагороджений працівник криворізької патрульної поліції після отримання подяки та пам’ятних дарунків від вишу-переселенця гордо і патріотично викрикував «Служу українському народові!». Слова подяки прозвучали від т.в.о. начальника Управління патрульної поліції в м. Кривий Ріг лейтенанта поліції Шкроба Артура Олександровича, який відвідав наш фестиваль вперше, у своєму виступі зазначив, що служба у Національній поліції – це не просто виконання своїх посадових обов’язків у робочий час, це – стан душі, кожного дня служити Закону та захищати громадян рідної держави.


Наприкінці заходу на подвір’ї Факультету гостей чекав традиційний ритуал свята Масляної – символічне прощання з зимою, що викликало в усіх присутніх позитивні емоції.

Вікторія Моргун,
група зв’язків з громадськістю ДЮІ МВС України,
надано для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – ДЮІ МВС України

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!