Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

30 листопада 2016 року на нейтральній території, в одному з вишів Кривого Рогу, відбулася зустріч активістів екологічної організації «Досить труїти Кривий Ріг» з представниками АМКР. З цього приводу активісти повідомляють...

011216 16

011216 17

Кричущі екологічні негаразди вже не перше десятиліття є ледь не єдиною візитною карткою за якою Кривий Ріг ідентифікують не лише в Україні, але й за кордоном, а переважна більшість мешканці міста змирилася із цим «необхіднім злом» і сприймає їх як обов’язкову плату за вдаване соціально-економічне благополуччя.
І ось вперше, зокрема і завдяки тим демократичним процесам, які відбуваються в Україні, наше місто виборює реальний шанс вплинути на рівень викидів шкідливих речовин від найбільшого забруднювача ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на наступні 7 років.
Круглий стіл який відбувся 30 листопада в стінах одного з вузів міста за участі засновників та експертів Коаліції «Досить труїти Кривий Ріг» і представників ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - беспрецедентна за своєю суттю і глибиною соціальної та екологічної потреби подія.
Тим не менш, ми, нажаль, не можемо констатувати високої результативності даної зустрічі – Арселор продовжує аргументувати та наполягати на своєму баченні компенсаторних заходів, тиснучи на громадськість маніпулятивним «вам вирішувати долю нашого підприємства».
За результатами Круглого столу було вирішено:
1. АрселорМіттал Кривий Ріг надасть для ознайомлення експертам Коаліції деталізований (!) план компенсаційних заходів по роках, які вони планують подавати на погодження до Міністерства екології з метою отримання дозволів на викиди.
Варто зазничити, що із цими документами експерти-екологи зможуть ознайомитись лише на території Арселор.
2. Експерти Коаліції ретельно вивчають запропоновані заходи на предмет екологічної доцільності та внутрішньої відповідності.
3. На пропозицію Коаліції Арселор погодилися розробити Проект Положення із відповідними повноваженнями для Робочої групи яка складатиметься з представників громадськості і діятиме з метою кропіткого і систематичного контролю за дотриманням Арселор своїх екологічних зобов’язань.
Під час Круглого столу сторону ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» представляла Ліана Максименко - директор департаменту по охороні навколишнього середовища, сторону Коаліції Горьовий Едуард – координатор Коаліції громадських об’єднань «Досить труїти Кривий Ріг», заступник голови Громадської спілки «Екологічна Рада Криворіжжя».
Наразі, ми не маємо жодної певності, щодо того, чи не будуть документи на отримання дозволів на викиди шкідливих речовин надіслані до Міністерства екології поза їх погодженням громадськістю, проте сподіваємось, що налагоджений діалог дасть змогу результативної співпраці, а від так і чистішого повітря вже наступного року.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – «Досить труїти Кривий Ріг»

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!