Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Не всякий житель Кривого Рога учет все нюансы заявления, которое нужно написать в «Криворожгаз», перед тем как подавать на него в суд по поводу установки общедомового счетчика газа и отказа в установке индивидуального. Об этом побеспокоился депутат горсовета Андрей Немченко, который в последнее время помог очень многим защитить свои права при наездах газового монополиста в Кривом Роге...

031016 19

Все, что надо теперь жителю Кривого Рога, возмущенному действиями «Криворожгаза» - скопировать текст, распечатать, заполнить свои данные.
Напоминаем, подавать заявление нужно по почте, заказным письмом с уведомлением о доставке, а если письменно – то в 2 экземплярах, на одном в «Криворожгазе» должны поставить входящий номер и дату приема жалобы...
Андрей НЕМЧЕНКО сообщает, что Заявление составлено с перечнем всех нарушенных сотрудниками ПАТ "Криворожгаз" норм. Заявление подается в ПАТ "Криворожгаз" в случае ВЫЗОВА жителей Кривого Рога на рассмотрение Акта о нарушении (который составляется работниками ПАТ"Криворожгаз" в связи с отказом населения от установки общедомового счетчика).

 

Директору ПАТ «Криворіжгаз»
Вакуленко І.Є.
__________________________
__________________________
__________________________
__________________________


_______________ року мені надійшло повідомлення за № ____________, від ______________ року, у якому Ви запрошуєте мене на розгляд Акту про порушення та визначення перерахунку (донарахування) або зміну режиму нарахування природного газу побутовому споживачу. До письма була додана копія (не надлежащім способом завірена) Акту про порушення від 26 серпня 2016 року, яку склали працівники ПАТ «Криворіжгаз» Кодій Л.А., Тереньтьева М.І. та Рябов Д.А.
Працівники ПАТ «Криворіжгаз» підставами для складення Акту вказали «відмову від встановлення загально будинкового вузла обліку природного газу за рахунок ПАТ «Криворіжгаз» відповідно до вимог Розділу 9 глави 4 пункту 3 та глави 5 пункту 1 Кодексу газорозподільних систем». Акт складений у присутності групи мешканців будинку № 56 (це вказано в Акті).
Звертаю Вашу увагу на те, що при складанні Акту, були порушені норми Кодексу газорозподільних систем (дали по тексту Кодекс), у зв'язку наступним:
1. Згідно розділу 1 глави 1 пункту 4, я є власник квартири ____, за адресою______________
___________________________________, я на законних підставах володію своєю квартирою, також володію квартирною газовою мережею внутрішнього газопостачання, що згідно Кодексу, є газовою мережною приєднаною до внутрибудинкової газової мережі, яка мені не належить. Згідно розділу 1 глави 1 пункту 4 моя межа – «балансової належності, а саме моя точка розмежування газових мереж між суміжними власниками газових мереж встановлюється за ознаками права власності чи користування».
2. Моя точка «Балансової належності», згідно розділу 1 глави 1 пункту 4 Кодексу, є «Точкой комерційного обліку», що у свою чергу є «межею балансової належності, відносно якої за допомогою комерційного вузла обліку та інших регламентованих процедур передбачених розділами 9-11 Кодексу визначається об’єм передачі природного газу».
3. Згідно пункту 4 глави 1 розділу 9 Кодексу – «Комерційний вузол обліку встановлюється в точці вимірювання, яка має збігатися з межею балансової належності (точкою комерційного обліку) між суміжними власниками газових мереж».
4. Пункту 3 глави 4 розділу 9 Кодексу, до якого звертаються працівники ПАТ «Криворіжгаз» в Акті містить в собі наступне - «Якщо побутовий споживач, який не забезпечений лічильником газу, відмовляється від його встановлення за рахунок Оператора ГРМ (що підтверджується актом про порушення, складеним відповідно до вимог глави 5 розділу 11 цього Кодексу)…». Я не відмовився від встановлення лічильника газу у своєму помешканні, тому що працівники ПАТ «Криворіжгаз» не робили дій на встановлення індивідуального лічильнику газу у мене в помешканні.
Також звертаю Вашу увагу на те, що Акт, був складений з порушенням норм Кодексу газорозподільних систем, а саме:
1. Пункт 1 глави 5 розділу 11 Кодексу – «У разі виявлення у споживача порушень у главі 2 цього розділу, на місті їх виявлення представником Оператора ГРМ складеться акт про порушення за формою, наведеною в додатку 11 до Кодексу». Однак у главі 2 розділу 11 нема порушення у вигляді – «відмови споживача від встановлення загально будинкового вузла обліку природного газу за рахунок Оператору ГРМ». Посадові особи ПАТ «Криворіжгаза» перевищили свої службові обов’язки складенням цього акту.
2. Пункт 2 глави 5 розділу 11 Кодексу чітко вказує на те, що Акт про порушення складеться у присутності споживча та незаінтересованої особи. Підписи на Акті свідчать про присутність тільки заінтересованих осіб, що е порушенням цієї норми.
3. Пункт 3 глави 5 розділу 11 Кодексу передбачає – «Представник Оператора ГРМ перед складанням Акту про порушення зобов’язаний повідомити споживача про його право внести зауваження та заперечення до акта про порушення, викласти мотиви своєї відмови від його підписання або підписати його без зауважень». Дана норма Кодексу представниками ПАТ «Криворіжгаз» не була мені роз’яснена, в зв’язку з чім істотно були порушені мої права.
В зв’язку з вищевказаним, вважаю дії працівників ПАТ «Криворіжгаз» незаконними, та такими, що суперечать вимогам норм діючого законодавства.
Вимагаю від ПАТ «Криворіжгаз» виконання ст. 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», а саме встановлення у моєї квартирі індивідуального лічильнику газу.
Керуючись пунктом 10 глави 5 розділу 11 Кодексу, у зв’язку неможливості бути присутнім на засіданні комісії, даю згоду на участь у засіданні комісії моєї уповноваженої особи – _______________________________________


ФИО, подпись _____________ Дата ____________

 

Юрий ПОТУПЧИК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!