Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Предлагаем горнякам и металлургам Кривого Рога следить за заседаниями сессий ВР – как народные депутаты проголосуют за такой проект?

300916 3

Сообщает пресс-служба «Народный контроль»:
“Народний контроль” пропонуює зобов’язати олігархів платити ринкові зарплати робітникам на їх підприємствах!
Депутати пропонують запровадити механізм нарахування галузевої мінімальної зарплати, розмір котрої буде прив’язаний до вартості продукції, яку підприємства експортують за кордон за світовими цінами.
Передусім ідеться про робітників металургійної, аграрної та машинобудівної галузі, частка експорту котрих становить понад половину загального-українського.
Відповідний законопроект законопроекту №5158 вже зареєстровано у Верховній Раді.
Запровадження галузевої мінімальної зарплати дасть змогу безболісно для держбюджету удвічі підвищити доходи 5 млн українців, що працюють на експортоутворюючих підприємствах, котрі здебільшого належать олігархам.
Про це під час брифінгу в УКМЦ повідомили співініціатори закон 5158 – лідер «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Dmytro Dobrodomov і голова Конфедерації Незалежних профспілок України Mihaylo Volinets.
«Простіше кажучи, ми хочемо змусити олігархів встановити ринкові зарплати на їхніх підприємствах. Українські металургійні гіганти та агрохолдинги збувають свою продукцію на ринках ЄС та Китаю за світовими цінами. Натомість зарплати платять у 7-12 разів нижчі, аніж на аналогічних підприємствах сусідньої Польщі», – пояснив Дмитро Добродомов.
Як зазначив Михайло Волинець, ухвалення законопроекту дозволить удвічі підняти зарплати 5 мільйонам українців вже з наступного року.
Також ініціатори законопроекту переконані, що нововведення дасть змогу збільшити надходження до бюджету з податку на зарплати.
«А відтак отримаємо ресурс безболісно для бюджету підняти пенсії та зарплати працівникам соцсфери. Єдині, кому невигідна галузева мінзарплата, – власники фінансово-промислових груп, які й опиратимуться розгляду цього законопроекту. Саме вони зацікавлені і надалі отримувати надприбутки за рахунок зубожіння простих українців», – переконаний Добродомов.
Нардеп наголосив, що група «Народний контроль» у Парламенті разом із профспілковими організаціями наполягатиме на розгляді законопроекту №5158 у пакеті «бюджетних» пропозицій.
Нагадаємо, у ВРУ зареєстровано законопроект №5158 про встановлення галузевої мінімальної зарплати для робітників експортних галузей. Ініціаторами законопроекту №5158 виступили депутати міжфракційного об’єднання «Народний контроль» Дмитро Добродомов, Олег Мусій, Богдан Матківський та Андрій Антонищак

Подготовил к публикации
Иннокентий РЕЙДЕР,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

На фото - акция профсоюза АМКР

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!