Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

За тактичним задумом аварія виникла на заводській насосній станції ДПП “Кривбаспромводопостачання” за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Криворіжсталі (Орджонікідзе), 68, яка призначена для знезараження питної води хлором. Таким чином, під час робочого дня в результаті умовного терористичного посягання відбувся обвал фасадної частини будівлі складу хлору, розгерметизації вентиля балону з хлором масою 50 кг, що призвело до розливу зрідженого хлору, а також пошкоджено трубопровід зрошувальної завіси

Повідомлення про умовну аварію на номер «101» надійшло 0 10:55 від чергового диспетчера об’єкту. На місце аварії було направлено одне відділення 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області на пожежній автоцистерні та одне відділення Державного воєнізованого гірничорятувального загону.
Персонал об’єкта, почувши тривожний сигнал, одягнув засоби індивідуального захисту органів дихання і залишив небезпечну зону і очікував приїзду рятувальників.
Прибувши на місце, рятувальники і гірничорятувальники одягли засоби індивідуального захисту ізолюючого типу і засоби індивідуального захисту органів дихання і направилися в епіцентр умовної аварії для її ліквідації. При цьому особовий склад відділення Державного воєнізованого гірничорятувального загону займався переміщенням розгерметизованого балону з хлором до спеціального герметичного пеналу, а рятувальники 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини – осадженням хлорної хмари за допомогою водяної завіси.
Ліквідувати умовну аварію вдалося о 12:05.
Керував навчаннями заступник начальника загону (з реагування на НС) 3 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області підполковник служби цивільного захисту Сутула Ігор Миколайович.

Сергій НИЖНИК,
ДСНСУ в Кривому Розі,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!