Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

23 сентября 2016 года на заседании постоянных комиссий в горсовете Кривого Рога обсуждали Экологическую программу города, на котором и прозвучали интересные конкретные факты...

240916 13

Как сообщает объединение «Самопомощь» в своем пресс-релизе, ПАО АрселорМиттал Кривой Рог является источником 40% вредных выбросов в атмосферу по Днепропетровской области, и 80% - по Кривому Рогу.
И эти цифры не уменьшаются, несмотря на бравые рапорты о внедрении новых экологических мероприятий и программ.
На сегодняшний день АМКР пытается оттянуть вопрос прекращения эксплуатации и закрытия мартеновского цеха, аглофабрики и доменной печи №7. Именно эти подразделения Арселора в Кривом Роге являются наиболее грязными и опасными как для экологии города в целом, так и для здоровья жителей.
По приватизационным обязательствам аглофабрика должна была быть закрытой до 2010 года. Но она не только работает и в 2016 году. В официальных планах АМКР она будет закрыта в... 2023 году.

Справка сайта Весь Кривой Рог – пресс-релиз «Самопомощи» в оригинале

НОВА ЕКОЛОГІЧНА ПРОГРАМА - НАДІЯ НА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ
Сьогодні 23 вересня із засідань депутатських комісій розпочала свою роботу ХІІ сесія Криворізької міської ради VІІ скликання.
Чи не найбільшу увагу сьогодні було прикуто до засідання комісії з питань природокористування, екології, охорони здоров'я та соціального захисту населення. І не випадково.
На розгляд комісії була винесена Міська програма вирішення екологічних проблем Кривбасу та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2016 – 2025 роки. Відповідна Програма вже прийнята на обласному рівні, тож прийняття місцевої програми є дуже необхідним. Те що така Програма є надважливою для нашого міста ніхто не сумнівається. Адже Кривий Ріг є одним з найбільших промислових центрів України та Європи. Та одне з найбільш забруднених міст України. Діяльність металургійних гігантів вкрай негативно позначається на стані навколишнього природного середовища регіону та здоров’ї людей, які тут проживають. Букет хвороб містян, причиною яких є незадовільний стан екології, кожного дня стає все більшим. Навіть відносно здорових людей у місті можна лічити по пальцях.
Лідером рейтингу підприємств-забруднювачів є ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Приблизно 40% всіх шкідливих викидів у повітря по області та біля 80% від загальної кількості по місту - це результат діяльності «Арселора». І ці показники не зменшуються, не дивлячись на те що підприємство постійно інформує про впровадження нових екологічних заходів. А це значить що вони не працюють. От і сьогодні підприємство вкотре намагається відтермінувати виведення з експлуатації та закриття мартенівського цеху, аглофабрики та ДП №7. Ці виробництва є найбільш небезпечними та грязними, та вже давно не відповідають сучасним екологічним вимогам. Слід нагадати, що за своїми зобов’язаннями підприємство мало закрити аглофабрику ще у 2010 році. Але до сьогодні використовує виробництво і планує так робити ще до 2023 року. Тож коли мешканці міста зможуть на собі відчути покращення стану повітря, яким дихають, питання досить риторичне.
У робочій групі яка займалась розробленням Міської Програми взяли участь представники депутатського корпусу міської ради, експерти та представники «екологічної громадськості». Робота тривала понад 5 місяців і той результат що був сьогодні представлений на розгляд комісії найбільш повно відображає перелік екологічних проблем нашого міста. Запропоновані розробниками шляхи їх розв’язання є досить реальними і дієвими. Терміни впровадження де-яких заходів скорочені на 2-3 роки у порівнянні з відповідними обласними показниками.
Завдяки виконанню заходів програми планується зменшити рівень шкідливих викидів підприємствами-забруднювачами у атмосферу майже на третину, а це понад 80 тис. т шкідливих речовин на рік.
На засіданні комісії був присутнім та приймав участь у її роботі голова постійної комісії по екології та енергозбереженню Дніпропетровської облради.
Особлива подяка активістам «Самопомочі» та представникам екологічних організацій за принципову позицію, щодо термінів виконання заходів передбачених Програмою, на яку не вплинули аргументи про недостатність фінансування, скорочення обсягів виробництва і робочих місць. Тепер чекаємо на затвердження Програми сесією Криворізької міськради. Маємо сподівання що депутати підтримають проект. Та поставлять право громади міста на чисте довкілля вище власних фінансових інтересів та економічної вигоди олігархів.
У нашому рідному місті люди мають дихати свіжим повітрям, пити чисту воду та бути здоровими!

Илья ПЕТРЯК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!