Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Депутат Тернівської в Кривому Розі райради Віталій Пікуль підняв тему виховання патріотизму з малечку – які вистави, якою мовою повинні йти для підростаючого покоління?

90916 21

Позиція депутата доволі жорстка:
- А у нас в місті єдиний культурний простір із Росією. На третьому році російсько-української війни!
Війна проти російських окупантів йде десь далеко від Кривого Рогу, але у нас хоч і не стріляють, але продовжують підступно використовувати іншу зброю – інформаційну та культурну, й надалі формуюючи спільний культурницький простір з росіянами. Особливо небезпечно це коли справа торкається нашого майбутнього - наших дітей.
Таку тему Віталій депутат підіймає тому, що 9 вересня 2016 року, у комунальному підприємстві «Криворізький міський театр ляльок» розпочався 40-й творчий сезон прем’єрою російськомовної дитячої вистави «Ємєліни фантазіїї» за сюжетом російської народної казки «Па щучьєму вєлєнію».
От і виникло в нього питання: як дитині, яка тільки починає формуватися та дізнається про оточуючий світ, зрозуміти, де закінчується Росія, і де починається Україна та, головне, а чи взагалі потрібно це розрізняти? Тим паче, якщо ще змалку дорослі люди, використовуючи цікаві дитині форми сприйняття інформації, створюють єдиний простір із РФ?
До речі! Так само й інший комунальний заклад - Криворізький міський театр драми та музичної комедії у своїй творчій діяльності у переважній більшості вистав, у тому числі й для наймолодшого глядача, використовує принципово російську мову та твори.
І Віталій Пікуль резюмує:
- Якщо стабільна криворізька влада, яка опікується цими закладами культури, вже все вирішила за наших громадян та дітей, заручившись підтримкою на останніх виборах 209-ох тисяч мешканців, то закликаю бойкотувати і не фінансувати, купуючи квитки, всі ці театральні вистави спрямовані для просування «русского мира».

Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
На фото – Театр ляльок знаходиться в ПК Саксагань і має бусика з рекламою українською мовою

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!