Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Актуальні новини для платників податків Кривого Рогу

220816 5

Податковий календар 22 серпня, понеділок. Останній день подання
Криворізька північна ОДПІ повідомляє про останній день подання:
- податкової декларації з ПДВ за липень платниками, в яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю
- декларації акцизного податку за липень
- податкової декларації рентної плати за липень з розрахунком:
рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;
рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;
рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;
рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України
- податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за липень платниками, які обрали місячний період для звітування, та за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі у липні
- звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (форма № Д4 (місячна)) за липень
Криворізька північна ОДПІ

Податковий календар 22 серпня, понеділок. Останній день сплати
Криворізька північна ОДПІ повідомляє про останній день сплати:
- доплати (у разі потреби) податкового зобов’язання з акцизного податку на тютюнові вироби, розрахованої з урахуванням авансових платежів, здійснених при придбанні марок акцизного податку, за липень2
- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцями за липень (крім гірничих підприємств)
Криворізька північна ОДПІ

Наближається термін сплати земельного податку!
Криворізька північна ОДПІ нагадує.
Відповідно до Податкового кодексу нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться органами фіскальної служби, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.
Сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, тобто до 29 серпня включно. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для зазначених категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, передбачених у ст.281 ПКУ.
Криворізька північна ОДПІ

Рівномірна сплата податків – актуальне питання сьогодення
Криворізька північна ОДПІ повідомляє.
Від своєчасної сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), залежить стан наповнення бюджетів усіх рівнів, соціально-економічний розвиток держави, добробут усіх громадян, адже своєчасно сплачені податки – це виплата заробітної плати освітянам, працівникам охорони здоров’я, культури, пенсій, стипендій, фінансування соціальних заходів та інше.
Тому платники податків повинні не тільки не порушувати встановлені терміни сплати, а й піклуватися про рівномірне наповнення дохідної частини бюджету. Порядок погашення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів), нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків контролюючими органами, регулює Податковий кодекс України (далі – ПКУ).
Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ (п.57.1 ст.57 ПКУ). Звертаємо увагу на те, що для своєчасного надходження платежу до бюджету слід його сплатити у перші дні цього періоду, не чекаючи його останнього дня.
Криворізька північна ОДПІ

Основні відмінності нової форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації
Криворізька північна ОДПІ звертає на основні відмінності нової форми Звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій
Порівняно з формою Звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затвердженою наказом № 85, новий Звіт суттєво скорочено, що значно спрощує його заповнення. Так, із 104 рядків, передбачених у попередній формі, новий Звіт містить лише 39. Це скорочення здійснено за рахунок уніфікації форми Звіту. Тобто згруповано всі види отриманих доходів неприбуткової організації без виділення доходів за окремими ознаками неприбутковості.
Таким чином, новою формою Звіту передбачено:
- заповнення лише тих показників, які відображають особливості діяльності неприбуткової організації залежно від закону, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;
- відображення податкового зобов’язання з податку на прибуток у разі нецільового використання отриманих коштів, а також отримання доходу із джерел інших, ніж передбачені установчими документами;
- нове поле для місячного податкового (звітного) періоду;
- поле «Відомості про одночасне подання до звіту форм фінансової звітності»;
- відображення у додатку ГД даних митної декларації за ввезеним товаром та показників нецільового використання гуманітарної допомоги.
Криворізька північна ОДПІ

З початку року, за результатами перевірок, недобросовісним платникам донараховано 104,6 млн.грн.
Планові контрольно – перевірочні заходи, які проводяться податківцями Дніпропетровщини спрямовуються лише на ті підприємства, які свідомо не сплачують або сплачують не в повному обсязі платежі до бюджету, використовуючи схеми мінімізації або ухилення від оподаткування.
З початку 2016 року підрозділами ГУ ДФС у Дніпропетровській області проведено всього 1118 документальних перевірок, що в 1,3 рази менше, ніж за січень - липень минулого року (1402 перевірок). За результатами цих перевірок донараховано 104,6 млн.грн. грошових зобов’язань, які узгоджені з платниками податків.
До бюджету надійшло 105,5 млн.грн.
Криворізька північна ОДПІ за повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області

За результатами перевірок 37 перевізників зареєстрували підприємницьку діяльність
З початку поточного року ГУ ДФС у Дніпропетровській області від управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області отримано 63 матеріали перевірок щодо виявлених фактів порушень перевізниками Дніпропетровської області при наданні послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. Значна кількість таких перевезень здійснюється перевізниками, які не є суб’єктами господарювання, не отримали відповідну ліцензію, використовують працю неоформлених найманих працівників та не сплачують до бюджету відповідні податки та збори. Пасажири, яким надають послуги з перевезення такі перевізники - порушники, піддаються небезпеці та ризику.
Отримані від управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області матеріали перевірок ГУ ДФС направляються до державних податкових інспекцій області (за податковою адресою перевізників) для вжиття заходів реагування в межах повноважень органів державної фіскальної служби.
За результатами відпрацювання державними податковими інспекціями матеріалів перевірок управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області 37 перевізників зареєстрували підприємницьку діяльність та оформили трудові відносини із 51 найманою особою.
Криворізька північна ОДПІ за повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Роман Насіров: Запуск «Єдиного вікна» – одна з важливих системних реформ на митниці
Криворізька північна ОДПІ інформує.
Впровадження «Єдиного вікна» - важлива складова у реформуванні митниці. Про зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час презентації роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС.
Він наголосив, що для запуску «Єдиного вікна» фіскальною службою була проведена велика робота з розробки відповідного програмного забезпечення.
«Це програмно-апаратний комплекс, який інтегровано працює з програмним забезпеченням декларантів. Процес подачі документів для декларантів став набагато легшим, простішим і ефективнішим», - повідомив Роман Насіров.
Таким чином, із запровадженням «Єдиного вікна» з’явилася можливість значно зменшити час митного оформлення вантажів та сконцентруватися на тих оформленнях, які мають високій ступінь ризику.
«Запуск «Єдиного вікна» – одна з чотирьох системних реформ, які відбуваються на митниці. Ми очікуємо, що до кінця серпня розпочнуть роботу мобільні групи, а з вересня – запрацює Міжрегіональна митниця ДФС. Фото-, відео фіксація вже працює у тестовому режимі і ми сподіваємося, що до кінця року ми запустимо цей проект на більшості пунктів пропуску і митних постів», - додав Голова ДФС.
Криворізька північна ОДПІ за повідомленням ДФС України

В Дніпропетровській області викрито підпільне виробництво пива. Вилучено ТМЦ на 5,7 млн. грн
Криворізька північна ОДПІ інформує.
Співробітниками податкової міліції Дніпропетровської області в ході проведення операції „Акциз-2016” та розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.204 КК України в м. Дніпро та в одному з населених пунктів області ліквідовано підпільний цех з виробництва пива.
В складських приміщеннях, які орендували фігуранти провадження та за місцями реалізації товару проведено 3 обшуки.
Під час обшуків викрито підпільне виробництво солодового пива торігівельних марок „Сухобальське”, „Чеське” і „Хмільний Бондар”.
В результаті проведених заходів з незаконного обігу вилучено 1,1 тис. дал фальсифікованого пива (660 тис. грн.) та обладнання для його масового виготовлення і розливу (5 млн. грн.), загальною орієнтовною вартістю 5,7 млн. гривень.
Слідчі дії тривають.
Криворізька північна ОДПІ за повідомленням ДФС України

З вересня мобільні групи розгорнуть активну діяльність, - Роман Насіров
Мобільні бригади для боротьби з порушеннями на митниці запрацюють до кінця серпня і активізують свою роботу у вересні. Про це під час брифінгу заявив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
Роман Насіров повідомив, що керівником Міжвідомчого центру був призначений співробітник фіскальної служби Олександр Власов, який раніше очолював Головне міжрегіональне управління оперативного забезпечення зони проведення антитерористичної операції ДФС.
«Крім запуску мобільних груп, ми активно впроваджуємо систему фото- і відеофіксації на митницях. Ця система, презентована нещодавно на Київській митниці у пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль-аеропорт», буде впроваджуватись на інших регіональних митницях України вже з вересня», - заявив очільник відомства.
«На першому етапі процедура відеофіксації проведення митного огляду буде запроваджена на Київській, Київській міській, Львівській, Одеській, митницях», - додав він.
Криворізька північна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Обсяги відшкодованих сум ПДВ збільшились понад 2,5 мільйони гривень
Протягом січня-липня поточного року з бюджету на рахунки 4 платників Криворізької північної ОДПІ було відшкодовано 6055,6 тис. грн. податку на додану вартість. Це на 55,7 відс., або на 2609,2 тис. грн. більше відповідного періоду минулого року. Вся сума відшкодована грошовими коштами на рахунки платників. У липні цього року суб’єкти господарської діяльності отримали 1544,5 тис.грн. відшкодованого податку.
За січень-липень 2016р. по 1 платнику винесено рішення „В 4” та зменшено розмір від'ємного значення з ПДВ на суму 8,7 тис.грн.. Фактів протермінованої заборгованості з відшкодування ПДВ не встановлено
Криворізька північна ОДПІ
Можливості електронних сервісів ДФС України
За допомогою сервісу «Оприлюднення інформації про реєстратори розрахункових операцій та інформації про книги обліку розрахункових операцій» можна отримати інформацію про зареєстровані/скасовані РРО та книги обліку розрахункових операцій. «Надання Витягу з реєстру платників ПДВ», який надається в електронній формі платнику ПДВ за умови укладання ним з контролюючим органом договору про визнання електронних документів та подання запиту на отримання зазначеного витягу.
Сервіс «Дані реєстру волонтерів АТО» надає можливість громадянам здійснити вибір та перевірити за номерами банківських рахунків інформацію про перебування волонтера у зазначеному реєстрі, що мінімізує випадки шахрайства під час здійснення благодійних заходів. Офіційний сайт ДФС України http://sfs.gov.ua/
Криворізька північна ОДПІ

Електронно-цифрові підписи оформляються цілком безкоштовно
Криворізька північна ОДПІ інформує.
Електронно-цифрові підписи оформляються цілком безкоштовно і дають можливість подавати до органів ДФС звітність у електронному вигляді зі свого робочого місця, офісу чи дому.
Cтрок чинності посилених сертифікатів відкритих ключів становить 2 (два) роки з моменту їх формування. Відповідно до положень Регламенту АЦСК ІДД посилені сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД (http://acskidd.gov.ua).
Слід зауважити, що кожен особистий ключ підписувача повинен бути записаний на окремий носій інформації. Наприклад, представнику юридичної особи необхідно мати при собі три носії інформації (для ключів директора, бухгалтера та електронної печатки).
Отримати посилені сертифікати електронних ключів ДФС України можливо в трьох Центрах сертифікації електронних ключів області: у містах:
Дніпро (пр-кт Слобожанський, буд.95а, ЦОПП, зал 3, каб.9, 10 та пр-кт Б.Хмельницького, буд.25, вікна реєстації користувачів ЕЦП №21, №22)%
Кривий Ріг (пр-кт Героїв-підпільників, буд.42, каб.112 а).
Після отримання електронного ключа власного цифрового підпису для оформлення звітності необхідно укласти договір з податковою інспекцією.
Криворізька північна ОДПІ

Заощаджуйте свій час - користуйтесь можливостіми ЕЦП!
Криворізька північна ОДПІ інформує.
Електронна звітність – це швидко та зручно.
По-перше, це - економія часу. Для подання декларації не має необхідності відвідувати податкову інспекцію, що завжди пов'язано з витратами часу.
По-друге, інформація у декларації автоматично перевіряється на наявність арифметичних помилок та описок;
По-третє, це - додаткові можливості шифрування документів. Завдяки надійним криптографічним алгоритмам забезпечується конфіденційність інформації, яка передбачає неможливість доступу до неї будь-якої особи, що не володіє секретним ключем.
Також, ЕЦП використовується для електронного кабінету платника податків (зокрема, подання звітності, отримання довідок про розрахунки з бюджетом, тощо) та інших інформаційних ресурсів (ProZorro - електронна система публічних закупівель, Edata – єдиний веб-портал використання публічних коштів)
Електронний цифровий підпис - ефективне рішення для всіх, хто хоче використовувати новітні технології та бути успішним бізнесменом.
Криворізька північна ОДПІ

Про особливості застосування спеціального режиму оподаткування в сільському господарстві у 2016 році
Криворізька північна ОДПІ нагадує, що Державною фіскальною службою України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" повідомлено про окремі особливості перерахування у 2016 році коштів на додаткові електронні рахунки, відкриті суб’єктами спеціального режиму оподаткування в сільському господарстві.
Роз’яснення з цих питань викладено у листі Державної фіскальної служби України від 05.01.2016 № 203/7/99-99-19-03-02-17 «Про особливості застосування спеціального режиму оподаткування в сільському господарстві у 2016 році», який розміщено на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/elektronne-administruvannya-pdv/65869.html).
Криворізька північна ОДПІ

Заповнюйте правильно платіжні документи!
Криворізька північна ОДПІ нагадує про необхідність правильного заповнення реквізитів у розрахункових документах на сплату податків та зборів, у тому числі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування: а саме поле «Призначення платежу» та «Отримувач».
Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» затверджений наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666.
Порядком передбачено, що поле «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:
поле № 1 – друкується службовий код (знак) ”*” (ознака платежу);
поле № 2 – друкується розділовий знак ”;” та код виду сплати (формат ссс - тризначне число, наприклад, у разі сплати грошового зобов’язання друкується код виду сплати «101», при погашенні боргу – «140», тощо…);
поле № 3 – друкується розділовий знак ”;” та один з нижченаведених реквізитів:
1) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);
2) реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
3) реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (завжди має 9 цифр);
поле № 4 – друкується розділовий знак ”;” та роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі.
Поле «призначення платежу» у розрахунковому документі для сплати грошового зобов’язання будь-якого платежу або єдиного внеску має наступний вигляд:
*;101;1111111111;сплата єдиного податку за 2 квартал 2016 року;;;
де 1111111111 – реєстраційний номер облікової картки платника податку
Або
*;101;АА111111;сплата єдиного податку за 2 квартал 2016 року;;;
де АА111111 - серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта)
Або
*;101;12345678;сплата податку на прибуток за 2 квартал 2016 року;;;
де 12345678 код ЄДРПОУ юридичної особи.
У разі сплати платежу до бюджету в іноземній валюті обов’язково вказується код класифікації доходів бюджету.
При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками (п. 2 Порядку).
Сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ (п. 6 Порядку).
У разі наявності у платника податків/платника єдиного внеску податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного у полі «Призначення платежу» розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається у порядку черговості, встановленому Податковим кодексом України, а такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140 (п. 8 Порядку).
В залежності від виду сплати в полі № 2 «Призначення платежу» розрахункових документів вказується відповідний код сплати згідно із додатком до Порядку.
Згідно з додатком 8 «Указівки щодо заповнення реквізитів розрахункових документів на паперових носіях, їх реєстрів і заяви про відкриття акредитива» до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 № 22, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29.03.2004 за №377/8976, у реквізиті «Отримувач» під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.
Обов’язковим реквізитом у розрахункових документах є поле «Код отримувача».
Для сплати податків та зборів до бюджету – отримувач коштів: Управління державної казначейської служби України (відповідної території);
Для сплати єдиного внеску – отримувач відповідний орган ДФС.

Криворізька північна ОДПІ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!