Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, де реально допомагають мешканцям багатоквартирних будинків впроваджувати енергозберігаючі технології.

180816 11

На серпневому засіданні міськвиконкому прийнято рішення про проведення конкурсу проектів «Теплий дім» і вже з 1 вересня криворіжці можуть звертатися до управителів житлових будинків для підготовки проектів з модернізації систем електропостачання, встановлення металопластикових вікон, утеплення стін будинків, ізоляції трубопроводів.

Мешканці багатоквартирних будинків повинні на загальних зборах прийняти рішення про участь у конкурсі проектів «Теплий дім», оформити відповідний протокол і надати його керуючій компанії. Після цього вже керуюча компанія буде готувати проект для участі у конкурсі.

Проекти будуть розглядатися за трьома лотами: перший - вартістю до 200 тис. грн., другий – від 200 тис. грн. до 5 млн грн. і третій – понад 5 млн. грн. При цьому важливо відзначити - один будинок може брати участь лише в одному лоті.

Основні критерії відбору: ефективність запропонованих проектів, співвідношення фінансової участі будинків і управителів, розмір боргу мешканців за комунальні послуги.

Конкурс буде проводитись з 1 вересня, а підсумки підведуть у листопаді. За результатами конкурсу на реалізацію проектів-переможців у міському бюджеті будуть закладені гроші і вже з наступного року перейдуть до його впровадження.

Перший заступник мера Євген Удод підкреслив: «За останні три роки уряд в дев'ять разів підвищив тариф на газ, уп'ять – на централізоване опалення і воду, в три рази – на електроенергію. Людей, фактично, поставили на межу виживання. В цих важких умов місто робить максимально можливе для того, щоб підтримати городян. Впровадження проекту «Теплий дім» - це ще один реальний крок для того, щоб допомогти жителям утеплити свій будинок, що дозволить істотно знизити енерговитрати і люди зможуть платити менше за тепло, світло і енергію».

Отримати детальну консультацію щодо проекту жителі можуть у міському управлінні благоустрою та житлової політики за адресою пл. Молодіжна, 1, каб. 446. Телефони: 440-02-38, 74-42-10.

сайт мерії Кривого Рогу,
дайджест,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Рі

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!