Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В розпорядження сайту Весь Кривий Ріг попав відкритий лист Дмитра Степанюка, в минулому – голови райради, народного депутата ВР України, до депутата міськради Кривого Рогу Юрія Милобога. З нього зрозуміло, з якого приводу виникла досить гаряча дискусія...

50816 23

50816 24

ДЕПУТАТУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКРАДИ,
викладачу педагогічного університету, Ю. МИЛОБОГУ

«Відповідь-cудження і пропозиції на питання яке ви задали 4.08.2016 р. в бесіді з іншими депутатами міськради О. Бабенко, О. Макаренко на площадці Експерт-КР відносно ГО "Комсомолець Кривбасу" і 500 тис. грн. громадського бюджету, які вона виграла в міському конкурсі»

Якщо б ви досконало знали історію міста - і як вчений, і як депутат, то мабуть вам було б відомо, що в Центрально-Міському районі, на вул. Правди, (старий МОДР) є школа №5, в якій навчались і виховувались 6 (шість) Героїв Радянського Союзу (два із них двічі).
Це безпрецедентний випадок, як я знаю, в історії СРСР, України та Кривого Рогу, де навчальний заклад дав світу таку кількість патріотів Героїв у війні з нацизмом (1941-1945) з числа юних комсомольців.
Але на превеликий жаль, школа потребує матеріально-технічної підтримки від зникнення, з-за відсутності захисту фундаменту, відсутності водовідливів та інше. В школі навчається достатня кількість учнів. Вкрай важливим є терміновий ремонт фасаду, заміни вікон тощо. Організація музею Героїв для військово-патріотичного виховання молоді та дітей з врахуванням національних інтересів та сучасних вимог Міносвіти та науки України. Можливо і військоматам тоді буде легше призивати до війська свідому молодь і військовозобовязаних.
До речі, потомки бувших комсомольців, що виховні на їх героїчних прикладах, як і їх діди на війні, батьки воїни інтернаціоналісти, чорнобильці на сьогодні гідно захищають Вітчизну від зовнішніх і внутрішніх загроз, без базікань мужньо віддають за неї найцінніше - життя!
Громадськість давно виходить з пропозиціями про збереження школи, включення її до переліку туристичних маршрутів і історичних пам’яток міста.
Тому коли ГО "Комсомолець Кривбасу" вийшла з пропозицією про реконструкцію школи, то при інтернет - голосуванні цей проект в 500 тис. грн. набрав велику кількість голосів городян.
Більш того, додатково на 61 тис. грн (10 %) роботи будуть виконані за рахунок ГО.
На сьогодні виконуються проектні роботи, йде підготовка до ремонту фасаду, монтажу водовідливів, укріплення фундаментів і виготовлення меморіальних пам’ятних дощок.
Благодійний фонд ініціативних криворіжців виграв також конкурс Громадського бюджету на 110 тис. грн. по заміні вікон в цій школі тільки з тилової частини будівлі, і також готується до виконання робіт.
Все висвітлюється в публічний спосіб. Буде урочисте відкриття по закінченню робіт. Але це до вас не доходить.
У вас до цього часу мабуть ще політична боротьба в голові за крісло мера. Співчуваємо. Весь час ви бачите тільки чорне. Живете з прокурорськими підозрами до всіх
Пропоную Ю. Милобогу не базікати перед камерами і мудрувати (вибори міського Голови вже відбулися, ганебні штурми міськради та описування її приміщень закінчились, колобрационізм в натурі проявлений), а вивчати історію міста, поїхати до школи і контролювати хід виконання робіт.
Допомагати відповідно до Закону увічненню пам’яти шести Героїв Радянського Союзу і як викладачу вишу і як депутату- і ідеями, і пропозиціями, і фінансово за рахунок продажу можливо птахів!
Працюйте депутатом міськради, а не нікчемним кандидатом в мери. Особисто у мене і членів наших ГО ваша персона глибокої поваги, як до яскравої особистості, не викликала з-за поверхневих суджень і недостатньої зрілості, відсутності досвіду для такої діяльності. Але ми не висловлювались про це.
Навіть на зустрічі в Експерт-КР ви копирсалися не в сутті, а в явищах. Тому мені як глядачу було не цікаво, і бідно політично.
Пропонуємо вам продовжувати перш за все працювати над собою самокритично, і у вас політичні справи можливо підуть на краще.
Мером ви ніколи вже не будете.
Ви себе скомпроментували перед громадськістю.
Адже на репутацію треба багато працювати тривалий час, а втратити її можна за секунди, що у вас і трапилось.
Вчиться бути депутатом, а не шоу-меном за чужий рахунок!

Дм. СТЕПАНЮК,
голова координаційної ради, народний депутат України другого скликання, голова Дзержинської райради першого та другого скликань (1990-1998), заслужений працівник промисловості України

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!