Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Кривий Ріг. 2016-й рік... Що може бути гіршим від байдужості? Байдужість по відношенню до дітей. Вона небезпечна непропорційно швидкою віддачею, яка духовно вихолощує суспільство, із часом навіть маргіналізує. Кажуть, що люди, які працюють із дітьми, апріорі не можуть бути байдужими. Нажаль практика сьогоднішніх депутатських відвідин тернівської загальноосвітньої школи №106 доводить прямо протилежне

210716 15

210716 14

210716 13

210716 12

210716 11

210716 10

БАЙДУЖІСТЬ ЯК ПРОФЕСІЙНИЙ ФЕНОМЕН
Добрий десяток років одну з кращих за застойних радянських часів школу цілеспрямовано знищує (і вже фактично знищила) байдужість. І не просто людська, а професійна. Люди (а точніше посадові особи), які відповідно до покладених на них службових обов’язків повинні забезпечувати відповідні санітарним нормам умови навчання учнів, збайдужіли чи то до дітей, чи то до своїх професійних обов’язків.
Чим іще можна пояснити той антисанітарний жах, який самовіддано плекає адміністрація школи в особі її директорки, керівництво Тернівського районного відділу освіти, міське освітянське керівництво вкупі з вкотре перейменовано-реорганізованою санстанцією і ще добрим десятком відповідальних служб?
Розрахована на 620 посадкових місць 106-та школа на цей час заледве нараховує 120 учнів. Та й звідки їм узятися за таких умов навчання?
Капітально не ремонтована останні десять років (як мінімум) будівля відповіла хронічно ридаючим дахом, гидливо засидженими пліснявою стінами, безсоромно вишкіреним різномасним грибком, засоромленим відкачуваними водами підвалом. А ще тут навчаються діти...
Щодня окрім звичних криворіжцям викидів соціально відповідальних підприємств вони вдихають спори цвілевих грибів, які точно здоров’я малечі не додають.
Увесь цей час навчальним закладом керує одна і таж людина. Очевидно їй байдуже.

КРИВИЙ РІГ - МІСТО КОНТРАСТІВ
Епопея закриття навчального закладу триває не один рік. Натепер вона вийшла на фінішну пряму, кінцевою точкою якої після прийняття міською радою відповідного рішення стануть:
– невдоволення батьків дітей із прилеглих вулиць, оскільки школярів (у тому числі й першачків) доведеться щодня водити до Тернівського ліцею на відстань близько одного кілометра, переходячи проїжджу частину;
– втрата важливого соціального об’єкту, яким у будь-якій територіальній спільноті є навчальний заклад;
– поява потенційно соціально небезпечного об’єкту, на який після закриття перетвориться будівля школи. Про подібний прецедент згадували практично всі опитані депутатами місцеві мешканці: «Та тут зразу наркоманське кубло утвориться! Вже знаємо! Подивіться, на що перетворилося після закриття дитяче відділення в сьомій лікарні!»
– можливість навчання дітей в іншому, санітарно відповідальному закладі, до якого не байдуже!
Впевнена, у 106-й школі є вагомі досягнення в інших сферах.
Про них розповідає неймовірний шкільний сайт (https://sites.google.com/site/krivoyrogkzsh106/home), похвалитися яким може не кожна ЗОШ.
Але зараз не про це. Без зайвих слів ситуацію характеризують фото.
Далі буде…

Довідка сайту Весь Кривий Ріг
Адреса закладу КЗШ 3106: вул. Ухтомського, 26а, м. Кривий Ріг, 50083, Дніпропетровська область, Україна ,тел.: (0564) 35-10-81, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Людмила БУРМАН,
підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Людмила БУРМАН

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!