Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року №1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» прийняття та видача документів щодо реєстрації громадських формувань буде здійснюватись місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Це спростить подачу документів для реєстрації громадських об'єднань, адже відтепер подати їх можна буде не тільки до обласних управлінь юстиції, а й до місцевих центрів

190716 34

Адреса Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2 (пл. О. Поля (Артема),

тел. (056) 405-54-04,

графік роботи — з понеділка по п'ятницю, з 8.00 до 17.00 (у п'ятницю — до 16.00).
Прийом громадян для надання безоплатної правової допомоги здійснюється також у приміщенні Муніципального центру послуг м. Кривого Рогу (пл. Молодіжна, 1, 1-й поверх) — вівторок, п'ятниця, з 9.00 до 15.00.
Виїзні прийоми громадян (актуально для відповідних населених пунктів):
м. Зеленодольськ — 1-й вівторок місяця (вул. Енергетична, 17в) з 10.00 до 14.00;
м. П'ятихатки — 2-й вівторок (вул. Садова, 104) з 10.00 до 13.00;
м. Жовті Води — 3-й вівторок (бул. Свободи) з 10.00 до 14.00;
м. Апостолове — 4-й вівторок (вул. Набережна, 18) з 10.00 до 13.00.
Дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги (скайп-консультування):
м. Жовті Води — щопонеділка, Центральна бібліотека, вул. Козацької слави, 8, з 13.00 до 15.00;
м. Апостолове — щосереди, Центральна бібліотека, вул. Центральна, 61, з 13.00 до 15.00.
Скайп для зв'язку - kryvyyrih1.dnipro.
Для широкого інформування громадськості просимо зазначену інформацію розмістити на сайтах органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, дошках оголошень, зробити публікації в газетах та оголошення в новинах у телеефірі телерадіокомпаній.

Директор
Першого криворізького місцевого центру О.М. Юрчук,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Справка сайту Весь Кривий Ріг

Громадські формування – це один з рушіїв демократії в країні. Тому завдання держави і Мін’юсту - максимально забезпечити прозору процедуру їхньої реєстрації і функціонування.
«Наша мета - наряду з максимально простою й прозорою процедурою реєстрації підприємств, створити максимально просту, доступну й прозору процедуру легалізації громадських формувань», - наголосив Міністр юстиції Павло Петренко. Нині триває робота над уніфікованою технологічною картою легалізації громадських формувань, яка дасть можливість прибрати зловживання з боку реєстраторів через те, що в кожному регіоні були власні вимоги до тієї чи іншої громадської організації під час її легалізації.
Для створення доступних умов для легалізації громадських формувань Міністерством юстиції України прийнято рішення збільшити точки доступу до реєстрації громадських об'єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій. Отже, починаючи з липня 2016 року зареєструвати громадське об'єднання можна буде не лише в управлінні юстиції, а й у 100 місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Завдяки розробленим новаціям зареєструвати громадську організацію стало набагато легше. «Для цього потрібно всього 2 людини, всього 4 документи, нуль гривень і лише 3 робочі дні. Спрощення і децентралізація діють і ми вдячні за цю реформу», - зазначив керівник програм розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року №1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» прийняття та видача документів щодо реєстрації громадських формувань буде здійснюватись Першим криворізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Центр буде діяти як фронт-офіс на підставі Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 № 359/5.
З вересня 2016 року планується відкриття Криворізького, Апостолівського, П'ятихатського, Жовтоводського бюро правової допомоги, яким також планується з 2017 року передати функції з державної реєстрації громадських формувань.

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!