Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Депутат Тернівської районної у Кривому Розі Віталій ПІКУЛЬ райради продовжує розбиратись, чому пожовкли ялинки навпроти театру Шевченко, в сквері перед головпоштамтом

190716 9

190716 10

190716 11

Ось що розповідає Віталій:
- У Кривому Розі змінились кліматичні умови порівняно із 60-80-ми роками минулого століття. У зв'язку з цим в сквері стали всихати дерева. Після мого звернення засохлі хвойні дерева замінять на молоді хвойні дерева - мені одному здається, що у цьому ланцюжку десь загубився фактор зміни кліматичних умов? Може, варто було б висаджувати дерева інших порід?
Є відповідь на моє звернення щодо всихаючого скверу біля Криворізького головпоштамту.
«Виконком Центрально-Міської районної у Кривому Розі ради розглянув Ваше електронне звернення з питання неналежного санітарного стану дерев у сквері біля будівлі поштамт-центру поштового зв’язку №2 Дніпропетровської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» за адресою: пр. Поштовий, 26, і повідомляє наступне. За інформацією КП «САНСЕРВІС», підприємства, яке надає послуги з утримання зелених насаджень на території м. Кривого Рогу, у тому числі, на території Центрально-Міського району, відповідно до укладених договорів з управлінням благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради, у зв’язку зі зміною кліматичних умов у м. Кривому Розі спостерігається повільне всихання ялини звичайної, яка була висаджена у 60х – 80-х роках минулого століття. Ураховуючи вищевикладене та з метою приведення скверу до належного стану, працівниками підприємства виконано обстеження зелених насаджень у сквері та встановлено, що вони потребують видалення. На вільних місцях у сквері планується висадити молоді хвойні дерева».

Від редакції сайту Весь Кривий Ріг
А й насправді, навіщо замість дерев, що не переносять змін у кліматі, висаджувати такі ж? Щоб було чим займатись у наступні роки?

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Віталій ПІКУЛЬ

Коментарі   

0 #1 Олена 20.07.2016, 18:28
Тут справа не в глобальному потеплінні, а в загазованості повітря. Хвойні породи до неї дуже чутливі.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!