Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Не вщухає стурбованість та обурення криворіжців станом Криворізького протитуберкульозного диспансеру №2. Зовні будівля виглядає покинутою: тріщини, вибиті вікна заліплені фанерою та облуплені стіни в плісняві

80716 16

80716 17

80716 18

За коментарями людей у соціальних мережах та новинах по ТБ й інформаційним ресурсам, взимку у приміщенні відсутнє опалення, для тих, хто лежить на стаціонарному лікуванні, це справжня мука, адже ті, хто приносять з собою обігрівачі, зіштовхуються з проблемою відсутності розеток у палатах.
Шокуючим фактом є те, що територія протитуберкульозного диспансеру не відділена від іншої частини міста парканом. Тобто, на територію інфекційного закладу може потрапити будь-хто, чи то доросла людина чи навіть дитина.
А за чутками, пацієнти закладу, які перебувають на стаціонарному лікуванні й мають бути ізольовані на період лікування від контактів із зовнішнім середовищем, спокійно та безперешкодно виходять у люди.
Ситуація є неприйнятною, адже диспансер розміщено у центрі міста, всього лише у трьох кварталах від мікрорайону «Соцмісто», одного з найбільш жвавих транспортних вузлів Кривого Рогу. Ризики, пов’язані з таким станом речей, всім зрозумілі.
Вирішення проблеми жахливого стану протитуберкульозного диспансеру взяв на себе свободівець, депутат Покровської районної у місті ради Ігор Балахтар.
Свободівцем був розроблений проект рішення щодо невідкладного звернення депутатського корпусу Покровської ради до міського голови та ОДА з вимогою скликання позачергової сесії, на якій першим і єдиним питанням буде стояти приведення інфекційного закладу до відповідних державних стандартів.
«Як лікар за фахом, я розумію всі проблеми сучасної української медицини: відсутність фінансування та відсталість технічного та медичного забезпечення вітчизняних лікарів у порівнянні навіть із найближчими європейськими сусідам, але я не розумію байдужість влади, її відверту пасивність та інертність у вирішенні нагальних питань. Протитуберкульозний диспансер, який розташований у центрі міста та перебуває у такому занедбаному стані, це ніщо інакше, як бомба сповільненої дії. Депутати всіх рівнів у Кривому Розі мають приєднатися до пропозиції ВО «Свобода» щодо вирішення цього нагального та загрозливого для здоров’я та добробуту криворіжців питання. Ми неодноразово зустрічали байдужість та відкриту агресію від політичних опонентів у районних радах, оскільки наші проекти рішень завжди відповідали лише інтересам криворізької громади. На наступній сесії ми подивимось хто підтримає безпеку криворіжців, а хто відмовиться», - зазначив Ігор Балахтар, депутат, голова фракції ВО «Свобода» у Покровській районній у місті Кривому Розі раді.

ВО Свобода, Кривий Ріг,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!