Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Високі ціни та бідний асортимент заважають аптекам КП «Фармація» бути незбитковими в Кривому Розі – вважають партійці місцевої «Самопомочі»

300516 41

Травневе пленарне засідання міської ради не стало винятком в тому плані, що на порядку денному знову стояло питання надання фінансової підтримки комунальному підприємству. З початку року депутатам вже довелось «рятувати від колапсу»
КП «Міжнародний аеропорт Кривий Ріг»,
КП «Криворізька друкарня»,
КП «Криворіжкнига»,
КП «Кривбасводоканал».
На цьому пленарному засіданні дійшла черга до КП «Фармація».
Проектом рішення передбачалось внести зміни в міську міжгалузеву комплексну програму «Здоров’я нації», виділивши на фінансову підтримку КП «Фармація» 1,3 мільйона гривень. Однак це, судячи з риторики чиновників, не було приводом говорити про природу збитковості та план виходу з перманентної кризи, у якій перебуває підприємство.
Начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко наголошував на якійсь особливій якості послуг, на невтомному, та поки що безрезультатному пошуку виходу із ситуації.
- Прийняття запропонованого рішення абсолютно не вирішує проблему цього підприємства,- сказав під час свого виступу у сесійній залі депутат міської ради від «Об’єднання «Самопоміч»», член постійної комісії з питань природокористування, екології, охорони здоров’я та соціального захисту населення Антон Петрухін.
- Чому? За минулий рік виручка на цьому підприємстві впала на 11 мільйонів гривень, з 73-х до 62-х. Збитки, як і в 2014 році, склали біля 1 мільйона гривень. При цьому в минулому році на підприємство надійшло з бюджету 2 мільйони гривень. Ситуація абсолютно не покращується. Сума продукції в товарі за рік упала на 14 мільйонів. На сьогодні проблема підприємства в тому, що ціни в його аптеках вище ринкових, а асортимент бідніший. Звичайно, підприємство є важливим стратегічно, тому що тримає аптеки у віддалених населених пунктах, як, приміром, Авангард чи Старий Інгулець. Однак, за відгуками мешканців, через високі ціни та відсутність необхідних ліків їм все одно доводиться їздити в місто по ліки. Відповідно, треба забезпечити наповнення аптек товаром, знизити ціни до ринкових - тоді зросте товарообіг, а відтак підприємство почне працювати прибутково.
Займаючи послідовну позицію щодо діяльності комунальних підприємств, фракція «Самопомочі» не підтримала рішення про фінансову підтримку «Фармації». Депутати «Самопомочі» з першого дня своєї роботи у міській раді послідовно обстоюють думку про те, що виконавчій владі треба врешті-решт серйозно взятись за економіку комунальних підприємств. Вона має бути прозорою не тільки для депутатів, а і для всієї громади, а на чолі підприємств треба ставити підібраний за конкурсом новий менеджмент, який забезпечить ефективну роботу.
До речі, міський голова задля завершення дискусії у сесійній залі вирішив подякувати депутатам за виділені раніше з бюджету кошти на закупівлю 3 тисяч доз вакцини проти сказу. З його слів, вакцина була закуплена не безпосередньо для закладів охорони здоров’я, а для КП «Фармація».

«Самопоміч», Кривий Ріг,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!