Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ДТП в громадському транспорті: через 26 років пасажирці відшкодовано збитки у Кривому Розі

230516 26

Поїздка у громадському транспорті в далекому 1990 році обернулась для пані Світлани отриманням черепно-мозкової травми, струсом головного мозку, пошкодженням хребта. У результаті цього жінка не змогла далі працювати та стала інвалідом 2 групи. Грошей на адвоката у неї не було, відповідних знань також, тому ніяких кроків для відшкодування коштів з підприємства, яке стало причиною втрати здоров'я, жінка не робила.

З відкриттям у Кривому Розі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які були утворені Міністерством юстиції України, громадянка отримала можливість захистити свої права. Адже їй, як інваліду 2 групи, яка отримує пенсію нижче двох прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян, відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” може бути призначено адвоката, гарантованого державою.

За дорученням Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги № 158 від 01.12.2015 представляти інтереси потерпілої в суді почала адвокат Бойченко Людмила Павлівна. Після детального вивчення питання було прийнято рішення звернення до суду щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди підприємством-відповідачем.

Завдяки професіоналізму адвоката вдалось досягнути мирової угоди, яка і була затверджена ухвалою Саксаганського районного суду. Незважаючи на те, що пройшло більше як 26 років з моменту дорожньо-транспортної пригоди, інвалід змогла захистити свої права та отримала відшкодування матеріальної шкоди та частково — моральної, усього на суму 11 000 гривень.

Поради для пасажирів: у разі дорожньо-транспортної угоди в громадському транспорті вимагайте складання акта, зберігайте його оригінал та звертайтесь для захисту своїх прав до спеціалістів.

Адвокати системи безоплатної правової допомоги нададуть усю необхідну допомогу громадянам, визначеним ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Для цього — звертайтесь в місцеві центри. Всеукраїнська гаряча телефонна лінія — 0-800-213-103.

230516 27

Нагадуємо, що Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований
- на площі Артема - вулиця Качалова, 2.
Графік роботи — з понеділка по п'ятницю, з 08.00 до 17.00, без перерви, у п'ятницю — до 16.00.
Телефони - 405-54-04; (098) 040-83-70.
У вівторок та п'ятницю прийом відбувається в приміщенні Муніципального центру послуг м. Кривий Ріг — з 09.00 до 15.00.

Наталя КОЖЕМЯКА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!